Nem kímélik a hozzászólók a nyolcvanmilliós zebráért rajongó józsefvárosi önkormányzatot

Ünnepélyesen adták át a zebrát, később meg is simogatták.

Forrás: Metropol2023. 09. 08. 16:19
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olyan ünnepélyes keretek között adtak át egy gyalogátkelőhelyet a Józsefvárosban, mintha egy világsztár érkezett volna a baloldali vezetésű kerületbe, és még meg is simogatták – emlékeztetett mai cikkében a Metropol.  A zebrát augusztus végén adták át, az eseményről itt írtunk. Az átadásról készült videó alatt annak közzététele óta kommentelők serege nyilvánított a kerület vezetésére nézve nem túl hízelgő véleményt: a hozzászólók nem kímélték sem Pikó András polgármestert, sem Karácsony Gergely főpolgármestert.

Nem kell itt álszenteskedni! Csak azért épült a zebra, mert odanyitott egy Aldi

– vélekedett az egyik hozzászóló. 

Ez a zebra csak attól lett fontos Pikóéknak, hogy a létesítése ürügyén parkolóhelyeket szüntethettek meg

 – utalt egy másik kommentelő a baloldali kerületi és fővárosi vezetésre. Egy másik vélemény szerint: 

Szégyen és nevetséges, hogy ilyennel ünnepelteti magát egy balos önkormányzat. A kerülete meg pusztul lefelé...

Korunk hősei! Egy zebraátadás, gratulálok, ez bizony teljesítmény

– írta egy másik véleményező, de olyan nézet is megjelent, mely szerint

sajnos evvel csak az a probléma, hogy az Orczy úton az Elnök utcáig áll a sor ezen gyönyörű lámpa miatt. Ugyanis nem sikerült összehangolni az előtte és utána lévő lámpával.

Mint arról lapunk is beszámolt, Józsefváros baloldali vezetése több év késéssel, nem sokkal a jövőre esedékes önkormányzati választások előtt váltotta be azt a 2019-es kampányígéretét, hogy zebrát készít az Orczy út és a Kőris utca kereszteződésénél, bár az Orczy tér felújítását továbbra sem valósították meg. A zebra nyolcvanmillió forintjába került a kerületnek. 

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester, mellette Pikó András VIII. kerületi és Niedermüller Péter VII. kerületi polgármester (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.