Pankotai Lili TASZ-díjat kapott és kivándorolna + videó

Az aktivista felmondta a kötelező balliberális mantrát: sem ő, sem családja, sem barátai nem tudják elképzelni jövőjüket Magyarországon.

2023. 09. 21. 9:49
null
20230503 Budapest Diákok és tanárok is demonstrálnak a státusztörvény ellen. Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet képen: Pankotai Lili, az óbudai Alternatív Közgazdasági Gimnázium diákja Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) által 2019-ben létrehozott Szabad-díj elnevezésű elismerését ötödik alkalommal adták át, és idén egy új kategóriában is díjaztak.

A 18–25 évesek közöttiek kategóriájának létrehozását azért szorgalmazta a társaság, mert úgy vélik, ez a korosztály tud hitelesen és friss szemmel szólni a fiatalokhoz. A kategóriában Pankotai Lili lett a győztes, aki még tavaly októberben híresült el, amikor kormányellenes trágár beszédet tartott egy a pedagógusokra hivatkozva megtartott tüntetésen. A fiatal, még érettségi előtt álló lány ezután iskolát váltott, majd rövidesen a baloldali tüntetések frontemberévé vált.

A TASZ a díjátadó kapcsán külön köszönetet mondott partnereinek, köztük a brit illetve holland nagykövetségeknek, a Líra Könyvnek, a Közélet Iskolájának és a 444-nek.

A díjazott kormányellenes aktivistával a TASZ egy videót is készített, amelyben Pankotai kifejtette, szerinte elsősorban az emberek gondolkodását kell megváltoztatni, anélkül értelme sem lenne leváltani a kormányt. Arról is beszélt, hogy jelenleg sem ő, sem a családja és barátai sem tudják elképzelni a jövőjüket Magyarországon.

„Tartom, amit korábban többször is mondtam: pióca leszek a pusztulásban, amit létrehoztatok!” – így fogalmazott nemrégiben közösségi oldalán Pankotai Lili baloldali aktivista, miután a szeptember 15-i, az Egységes Diákfront által szervezett tüntetésen a résztvevők egy csoportja be nem jelentett tüntetésre vonult a budai Várba, ahol az egyébként rendszeresen a sajtószabadság mellett felszólaló Pankotai Lili hergelésére megakadályozták a Hír TV stábját a munkavégzésben, vagyis a közvélemény tájékoztatásában.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.