Új városrész épül Budapesten, brutális projektet jelentettek be

Marina City néven indul hamarosan nagyszabású városnegyed-rehabilitációs projekt Budapesten. A beruházó a Cordia International, a helyszín pedig közvetlenül a Duna-part.

Forrás: Világgazdaság2023. 09. 15. 19:57
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mintegy tizennégy hektáron rehabilitálnának egy volt ipari területet Budapesten, az új városrésznek kilométeres Duna-parti szakasza is lenne írta a Világgazdaság.

A tervek szerint a Marina City hasonlóan kiterjedt beruházás eredményeként jönne létre a meghosszabbított észak-pesti folyóparti sétány szomszédságában.

A terület 1,2 kilométer közvetlen Duna-parttal rendelkezik.

A kivitelező egy ismert cégcsoport, a Cordia International

Az elképzelések alapján egy 14 hektáros volt ipari terület kapna új funkciót. Erről egyelőre annyit árultak el, hogy az itt épülő lakóházakat mintegy 90 ezer négyzetméteres parkosított zöldterület veszi majd körbe. A Cordia is jelezte, hogy nemcsak Magyarországon, hanem a külföldi piacokon szintén egyre inkább meghatározónak számítanak a városnegyed-megújító fejlesztések.

A társaság egyúttal arról is beszámolt, hogy értékesítette tízezredik lakását. Ez a közel két évtizedes működés során elért mennyiség nagyságrendileg 17 ezer lakónak biztosít otthont, vagyis a Cordia által értékesített lakásokban elférne akár Szarvas, Kalocsa vagy Balassagyarmat teljes lakossága. A tízezres állomány 70 százaléka Magyarországon, Budapesten található, a társaság második legnagyobb piacának számító Lengyelországban pedig eddig több mint 2400 lakás talált gazdára. De Romániában, Nagy-Britanniában, Spanyolországban összesen több mint 600 lakóingatlant értékesítettek olvasható a cikkben.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.