Újabb melegrekord dőlt meg hajnalban

Megdőlt a huszonegy éves rekord.

Forrás: met.hu2023. 09. 23. 15:07
null
Budapest, 2023. június 20. Járókelõk hûsítik magukat egy szökõkútnál a belvárosi Szabadság téren 2023. június 20-án. Június 21. nulla órától június 23. éjfélig másodfokú hõségriasztást rendel el az ország egész területére az országos tisztifõorvos. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megdőlt a hajnali melegrekord: péntek reggel Győrben és Balatonlellén is csupán 19,9 Celsius-fokig csökkent a hőmérséklet, ezzel új országos csúcs született – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján.

A korábbi rekord 19,4 fok volt, amit 1982-ben Szekszárdon regisztráltak.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, legutóbb a fővárosban dőlt meg egy hétéves melegrekord: szeptember 13-án hajnalban a János-hegyi állomáson mindössze 21,8 Celsius-fokig csökkent a hőmérséklet.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.