Utcán haldokló férfi életét mentette meg egy tizenötéves fiatal

Már leállt a légzése, mire megkezdték az újraélesztést.

Forrás: OMSZ2023. 09. 26. 17:02
null
Budapest, 2022. október 2. Az Országos Mentõszolgálat megkülönböztetõ jelzést használó mentõautója halad a fõvárosi Andrássy úton. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Faludi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az utcán eszméletlenül fekvő hetvenéves férfit talált egy 15 év körüli fiatal Solymáron. Mivel többszöri megszólítására sem reagált, mentőt hívott az ájultan fekvő idős férfihoz – írja közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat

A hívás során a mentésirányító utasításait követve 

megvizsgálta az ismeretlen férfit, aki már nem lélegzett, így a telefonos instrukciók alapján megkezdte az újraélesztést. 

Egy idősebb járókelő felfigyelt az eseményekre, és a fiú segítségére sietett. Elrohant a közelben kihelyezett félautomata defibrillátorért, amit felhasználtak, és egymást váltva küzdöttek tovább a beteg életéért.

A mentősök perceken belül helyszínre értek, és emelt szinten folytatták az életmentést, ami 

az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően végül sikerre vezetett, és a beteget stabil állapotban szállíthatták kórházba.

Az Országos Mentőszolgálat munkatársai külön gratuláltak az életmentésben résztvevőknek.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.