Végre kattant a bilincs az útonálló csuklóján

A tettes korábban idős, kerékpáros nőktől lopott nagyobb összegeket.

2023. 09. 07. 7:48
útonálló
Fotó: Sagyibó Melinda Forrás: Police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idős, kerékpáros nőket szemelt ki magának egy 28 éves férfi, melléjük tekerve kirántotta a kosárból táskájukat, majd elhajtott. Két hét alatt három áldozata volt, több azonban garantáltan nem lesz – adta hírül a Police.hu. Mint írták, a lopások között eltelt idő minden bizonnyal összefüggésben állt a zsákmány nagyságával – a kisebb összeg értelemszerűen csak rövid ideig volt elég a tettes számára.

útonálló
A cipője buktatta le a tettest Fotó: Police.hu

 

Több mint félmillió forintot lopott a tettes

Az első, augusztus 21-i, hetvenezer forintos akciója után mindössze három nap telt el, és újra célba vett egy idős kerékpáros nőt Monoron. Mellé hajtott, majd a biciklin lévő kosárból kikapta a táskát és villámgyorsan eltekert. A táskában közel 420 ezer forint volt. Több, mint egy héttel később leste ki harmadik áldozatát, ugyanazzal a módszerével hatvanezer forintot sikerült megszereznie.

Mint a rendőrség közölte, mindhárom lopás napközben, kora délután történt, a sértettek gyakorlatilag csak hátulról látták távolodni, a mellettük szinte észrevétlenül elsuhanó férfit.

 

Próbált elrejtőzni az útonálló

Időbe telt, mire értékelhető információt sikerült felkutatni, ám szeptember 4-én délelőtt a monori egységek már célirányosan Gomba településre indultak. A. Józsefnek ugyan nincs ott bejelentett lakcíme, de kiderült, egy nőnél tartózkodhat. A telken lévő lakó-, illetve állattartásra szolgáló épületeket, ólakat egyenként átvizsgálták, ám jó ideig hiába. – Akadt egy különálló, csak az udvarról megközelíthető helyiség, ablaka, ajtaja zárva. Egy lakat nem akadály, kinyitva azonban elsőre csak egy takarókupacos ágyat láttak kollégáink.

Megemelve az ágyneműket aztán előbukkant a rejtőzködő célszemély. Legutóbbi lopása óta haját is tarkopaszra vágatta, hogy minél kevésbé legyen felismerhető, cipőjéről azonban nem gondoskodott, az elkövetéskor viselt fekete, oldalt zöld márkajelzéses, fehér talpú lábbeli ott virított

– emelték ki.

 

Elfogyott a lopott pénz

A bilincselést előállítás, majd kihallgatás követte. A. József beismerő vallomást tett, és bár azt nem tudta megmondani, hogy mire, de az ellopott  csaknem 550 ezer forintot mind elköltötte. A további eljárást üzletszerűen elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt a monori rendőrkapitányság bűnügyi osztálya folytatja le, egyben kezdeményezték a férfi letartóztatását.

Borítókép: A tettes már rendőrkézen van (Fotó: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.