Zivatarok miatt adott ki figyelmeztetést az OMSZ

Zápor, zivatar és szél is jöhet kedden.

2023. 09. 19. 6:24
null
Nagykanizsa, 2023. június 23. Zivatarfelhõ Nagykanizsa felett 2023. június 23-án este. MTI/Varga György Fotó: Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy érkező hidegfront miatt zápor és zivatar frissítheti fel a levegőt, és teszi ősziessé az időjárást kedd reggel. Ám a hűsítő zuhany csupán néhány órán át tart majd, az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint délután már ismét élvezhetjük a vénasszonyok nyarát. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 23 és 29 fok között alakul, az ország délkeleti részében pedig még ennél is melegebb lesz, akár 30 fokot mutatnak majd a hőmérők. Határozottabban késő délutántól, nyugat felől csökken a felhőzet és vele együtt a csapadékhajlam is. 

Az egyre nagyobb területen északnyugatira, nyugatira forduló szél megélénkül, néhol megerősödik. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. 

Forrás: Met.hu

Az MET az egész országra kiterjedően elsőfokú figyelmeztetést is kiadott, elsősorban a hirtelen lehullott csapadék és a villámlások miatt érdemes óvatosnak lennünk. A tájékoztatás szerint felhőszakadás várható Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye és Hajdú-Bihar vármegye térségében.

Három megyében is lehet felhőszakadás kedden (Forrás: met.hu)

Borítókép: Illusztráció (Varga György/MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.