A pacifista Nagy Zsolt Ukrajna fegyveres támogatása mellett kampányol

A szavak jelentése nem zavarta össze, de van még itt néhány aranyköpés a színművésztől.

Forrás: Facebook2023. 10. 04. 14:59
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Pacifista vagyok” – jelentette ki Nagy Zsolt színész egy videóban, amelynek lényege egyébként, hogy a színész az ukrán hadsereg fegyverekkel való támogatása mellett kampányol.

Nagy Zsolt ugyanis csatlakozott a cseh védelmi minisztérium és a prágai ukrán nagykövetség közös adománygyűjtő projektjéhez, amelyet támogat többek között a Telex, a Bloomberg és a Forbes. A videóban a színész azt mondja:

Hiszek abban, hogy mindenkinek joga van megvédeni a szülőhazáját, a szabadságát és a szeretteit. Ha virágokkal lehetne békét teremteni, akkor virágokra gyűjtenék.

A színésznek egyébként több közéleti megmozdulása is volt már. A baloldali tüntetések rendszeres résztvevője, 2022 decemberében az egyik ilyen esemény moderátoraként nemcsak verset mondott, de arra is biztatta a jelenlévőket, küldjenek szelfiket Pintér Sándor belügyminiszternek.

Emellett egy közelmúltbeli lapinterjúban az utóbbi években egyes körökben divatossá vált „magyarozás” tipikus közhelyével állt elő, amely szerint „nem lehet büszke saját országára”. Úgy fogalmazott:

Szégyellem magam Ausztriában, Németországban, Franciaországban vagy Szicíliában, amikor megkérdezik, hogy: Where are you from? A válasz után mindig rögtön hozzá kell tennem, hogy nem értek egyet Orbánékkal. Mindenhol. Nem lehetek büszke a saját országomra Magyarországon kívül. Azt érzem, hogy meghalt egy részem.

 

Idén szeptember 10-én is sikerült egy érdekeset mondania a színésznek. Egészen pontosan úgy fogalmazott:

Két órája nem történik más, mint hogy dagasztjuk a sz…rt.

Megjegyezte azt is, hogy majdnem elaludt, amikor Kaiser Ferenc egyetemi docens, Oszkó Péter és Andor László volt uniós biztos értekezett Magyarország geopolitikai helyzetéről és a nemzeti szuverenitásról. Azt mondta, hogy szégyelli magát a folyamatos pofázás miatt, miközben valójában pont azokon az eseményeken nincs ott az ellenzék értelmisége, amik igazán számítanak, jelesül a diákok és a tanárok mellett.

Saját szerepéről úgy fogalmazott, „köröm alatti kosznak” érzi magát. 

Borítókép: Nagy Zsolt színművész (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.