Átadták a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat új központját

A Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat a magyar emberek biztonságáért dolgozik, és biztosítja a XXI. század kihívásai közepette is – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a szervezet Kibertér műveleti központjának átadásán.

Forrás: MTI2023. 10. 02. 17:18
SZALAY-BOBROVNICZKY Kristóf
Várpalota, 2023. szeptember 22. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter beszédet mond a várpalotai Védelmi Ipari Komplexum bokrétaünnepségén 2023. szeptember 22-én. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat „különösen kiemelt, különösen fontos nemzeti kincsünk”, amelynek fejlődése, fejlesztése nagyon fontos mérföldkő a magyar haderőfejlesztés történetében – emelte ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf. Emlékeztetett: a kormány évekkel az ukrajnai háború előtt kezdte meg a haderő fejlesztését.

Megjegyezte, hogy az 1950-es évek óta, amikor a rádiófelderítő ezred laktanyája volt a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat jelenlegi objektuma, a technika nagyon sokat változott, és ehhez alkalmazkodni kell.

Fénysebességgel fejlődő informatikai hálózatok szövik át életünket, a mindennapok területére belopódzva, de beszivárognak a katonai műveletek területére is

– jegyezte meg a miniszter. Hangsúlyozta: a kibertér katonai műveletekre felhasználása szükségessé tette, hogy az összes tudást, képességet egy helyre gyűjtve megépüljön a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat Kibertér műveleti központja.

A központban dolgozók szolgálata speciális, mert ugyan sérüléssel, vérrel nem jár, de folyamatos, állandó munkát jelent. A központ a magyar emberek biztonságát szolgálja majd a XXI. század kihívásai közepette – mutatott rá Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Az épületet Berta Tibor dandártábornok, katolikus tábori püspök és Mészáros László alezredes, protestáns tábori lelkész áldotta meg.

Borítókép: Szalay-Bobrovniczky Kristóf (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.