Brutális áremeléssel űzi el Gyurcsány embere az árusokat a piacról

Az óbudai Kórház utcai piacon sorra zárnak be a boltok és távoznak az őstermelők.

Forrás: Metropol2023. 10. 11. 9:08
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megengedhetetlen, hogy a fővárosi és a kerületi vezetés tehetségtelensége és kapzsisága miatt újra az Óbudán élők járjanak rosszul – mondta a Metropolnak Gyepes Ádám, Óbuda fideszes képviselője. A képviselő a fővárosi kerület legutóbbi testületi ülésén a Kórház utcai piac bérlőinek elviselhetetlen mértékű díjemeléséről kérdezte Kiss László Gyurcsány-párti polgármestert. A baloldali kerületi vezető kijelentette, hogy 

bár polgármesterként tagja a Fővárosi Közgyűlésnek, nem feladata és nem is képes befolyásolni a főváros Óbudát érintő döntéseit, pedig éppen a DK adja a Karácsony határozataihoz elengedhetetlen többséget.

Ez alapján úgy tűnik, hogy Gyurcsányék mozgatják Karácsonyt, nem a főpolgármester a bukott miniszterelnök pártját. 

 

Vezetői alkalmatlanság

Gyepes Ádám szerint világossá vált, hogy nemcsak a Kisstől megszokott hozzá nem értés miatt, hanem szándékosan nem képviseli a kerületben élők érdekeit. Ez megbocsáthatatlan. – Remélem a jövő évi önkormányzati választások alkalmával valódi vezetője lesz Óbudának. Az, hogy Kiss László gyáván mossa kezeit, vezetői alkalmatlanságáról tanúskodik, mivel egy polgármester feladata a kerületiek érdekeinek védelme. 

Az nem állapot, hogy az egyik legnépszerűbb piacon bezárjanak vagy árat emeljenek az őstermelők és a kereskedők, mert Karácsony Gergely nagyjából hetven százalékkal növelte a bérleti díjukat. 

A DK-s Kisst nem érdekli a piac sorsa, most lett nyilvánvaló, hogy csak a pártérdekek dominálnak nála. Gyurcsány és felesége irányít a háttérből, és Kiss a DK utasítására bármikor szembemenne az óbudaiakkal ugyanúgy, ahogyan 2019-ben elárulta az MSZP-t, és átült a DK-hoz. Sohasem tárgyalt a piac bérlőivel, és sohasem ajánlott fel segítséget nekik az önkormányzat részéről, teljesen magukra hagyta őket – hangsúlyozta Gyepes Ádám. 

 

Károkozások sora

Az óbudai fideszes politikus emlékeztetett: Kiss sok más esetben sem képviselte a Fővárosi Közgyűlésben az óbudaiak érdekeit, és megtörtént az is, hogy kárt okozott nekik.  Ilyen volt az emberéleteket veszélyeztető Flórián téri felüljáró felújításának elodázásában való részvétele Karácsony Gergellyel karöltve, vagy amikor Gyurcsány utasítására nem ment el a kormánnyal egyeztetni a rezsitámogatásról. Ez okozta azt, hogy csaknem hétszázmillió forint támogatástól estek el a kerületiek – idézte fel a képviselő. 

Emellett Gyepes Ádám kitért a Mocsáros-dűlő eladási kísérletére, a kezeletlen hajléktalanproblémára, továbbá a Római-parti strand ügyére, amikor idén nyáron öt alkalommal került fekáliás szennyvíz a Duna strandszakaszához, amiről Kiss László elmulasztotta a fürdőzők tájékoztatását, és csak az esőzésekre hivatkozva zárták le a partszakaszt a fürdőzni kívánók elől. – Ezek mind arról tanúskodnak, hogy nem a lakosság, hanem a pártpolitika érdekében, Gyurcsány „helytartójaként” tevékenykedik a polgármester – fogalmazott a helyi képviselő.

 

Lehúzott rolók

Az ügy előzménye, hogy soha nem tapasztalt áremelés borzolta fel az óbudai Kórház utcai piac árusainak kedélyeit, amikor hetvenszázalékos díjemelésről kaptak bejelentést, melynek eredményeként az eladók fellázadtak a fővároshoz kötődő piacüzemeltető ellen. A méltán népszerű Kórház utcai piac üzemeltetője a főváros, melyet a Piacokat, Üzletközpontokat és Vásárcsarnokokat Üzemeltető Kft.-n keresztül tesz. A Kórház utcában régebben rengeteg boltos, kereskedő, zöldséges és őstermelő árult kiváló minőségű és egészséges magyar portékát. Jelenleg lehúzott rolók és üres árushelyek tömkelege tanúskodik az áldatlan állapotokról.

 

Borítókép: Kiss László, a III. kerület balliberális polgármestere (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.