Egy újabb hidegfront közelít + videó

Hogy ez mennyire vet véget az indián nyárnak, a cikkből kiderül.

Forrás: MTI2023. 10. 03. 17:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerda estig a Kárpát-medencébe eleinte meleg, száraz, majd egy érkező hidegfront miatt hűvösebb, nedvesebb levegő érkezik. Átmeneti jelleggel megnövekszik a felhőzet, illetve nagy területen megerősödik az északnyugati szél.

Kora estétől nyugaton egyre több fátyolfelhő jelenik meg. Az esti, éjszakai órákban már vastagabb felhőtömbök is besodródhatnak, hajnalban elvétve gyenge csapadék is lehet. Szerdán egy hidegfront szakadozott felhőzete vonul végig az országon, emellett több órára kisüt a nap, felhősebb időre az ország déli felén számíthatunk. Helyenként kisebb eső, záporeső kialakulhat. Kedden a délies szél időnként megélénkül, majd estétől egyre nagyobb területen északnyugatira fordul a légmozgás, amely a Dunántúlon megerősödik, sőt hajnalban viharossá fokozódik. Szerdán az ország nagy részén lesz élénk, erős az északias szél, amely majd délután veszít erejéből.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 16 fok között alakul, de az északkeleti völgyekben és a Nyírségben néhol ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

Forrás: Met.hu

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 18 és 25 fok között alakul.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.