Elfoglalta a DK a miskolci médiát, kirúgták a Mikom vezetőjét

Az alapoktól építkezhet újra a Mikom Miskolci Kommunikációs Nonprofit Kft., miután távozott vezetői pozíciójából az ügyvezető igazgató. A polgármester beavatkozásáig teljesen uralta a baloldali narratíva az önkormányzati tulajdonú médiát.

Forrás: BOON2023. 10. 02. 20:32
VERES Pál
Miskolc, 2022. augusztus 5. Veres Pál (Velünk a város) polgármester beszédet mond a környezetkímélõ, klímasemleges elektromos BYD típusú autóbuszok átadásán Miskolcon 2022. augusztus 5-én. A Miskolci Városi Közlekedési Zrt. autóbuszparkja tíz új, hazai gyártmányú jármûvel gyarapodott. MTI/Vajda János Fotó: Vajda János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Óriási teher esett le a dolgozók válláról a Mikom Miskolci Kommunikációs Nonprofit Kft.-nél, miután a balliberális cégvezető, Maros Éva távozni kényszerült a médiavállalattól – írja a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Hírportál. Egy névtelenségét megőrző dolgozó a lapnak arról beszélt, hogy a miskolci önkormányzat cégének munkatársait meglepte a távozás, de azt szép számmal, többen is örömmel fogadták. Az informátor szerint a DK tagjainak köszönhetően került az ügyvezetői székbe Maros Éva,

amivel szerintem önmagával nem is lett volna probléma, de amikor folyamatosan DK-s anyagokat kellett tolni, akkor kezdtek a dolgozók felháborodni

– fogalmazott a munkatárs. Elmondása szerint akaratosan, szinte diktatórikus módszerrel működött a szerkesztőség. Marosa Éva érkezése után már nem a korábbi szerkesztők rakták össze az újságot, és többször előfordult, hogy már a kész lapban olvasták megdöbbenve a féloldalas, a DK-hoz köthető interjúkat, anyagokat.

Emiatt a negyvenfős állományból tíz otthagyta munkahelyét.

Végül szeptember 20-án Veres Pál polgármester megszüntette a Mikom Kft. ügyvezető igazgatójának jogviszonyát. Maros Éva távozása után, már az első napokban érkeztek pozitív olvasói visszajelzések.

A szerkesztőség elkezdett normális rendben működni, […] nem kell azt a narratívát követnünk, amit a DK szeretne

 – hangsúlyozta a dolgozó. Állítása szerint a Mikomnál most szinte mindenki bizakodik, hiszen úgy tűnik számukra, hogy végre a saját szakmai belátásuk szerint dolgozhatnak. A változás után bement a szerkesztőségbe a polgármester, és szakmai munkát, mindkét politikai oldal irányába kiegyensúlyozott tájékoztatást kért.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.