Felavatták Hidegkuti Nándor új szobrát, Deutsch Tamás képekkel jelentkezett az eseményről

Felavatták Hidegkuti Nándornak, az MTK és az Aranycsapat legendás csatárának egész alakos, köztéri szobrát péntek délután, a labdarúgó nevét viselő stadion Hungária körúti bejáratánál.

Forrás: MTI2023. 10. 14. 12:10
Deutsch Tamás
Deutsch Tamás Fotó: HG Forrás: Facebook/Deutsch Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Deutsch Tamás is részt vett az Új Hidegkuti Nándor Stadion megnyitásának hetedik évfordulójára időzített ünnepi eseményen, erről a Facebookon adott hírt. Az MTK Budapest elnöke beszédében minden idők legjobb magyar centerének nevezte Hidegkutit, és szerinte a szobra nem pusztán egy világklasszis sportoló emlékműve, hanem sokkal több annál.

Ha meghajtjuk a fejünket előtte, és amikor a gyerekeinknek, vagy az unokáinknak mesélünk róla, az Aranycsapatról és az MTK tündöklő múltjáról, akkor tulajdonképpen a magyar kultúra és történelem előtt tisztelgünk foglalta össze az elnök.

A több száz kilónyi rozsdamentes acéllemezből álló modern alkotást Majoros Áron Zsolt szobrászművész készítette, aki elmondása szerint szabad kezet kapott, és mindig arra törekszik, hogy műveivel a testet, a lelket és a szellemet együtt, egységben ábrázolja.

Az eseményen Zakor Sándor, az MTK Budapest Labdarúgó Zrt. tulajdonosa elevenítette fel a kék-fehér klub ikonjának pályafutását.

Emlékeztetett hogy a hamis kilencest játszó Hidegkuti a magyar válogatottal olimpiát és világbajnoki ezüstérmet, az MTK-val három bajnoki címet nyert, edzőként pedig többek között a Fiorentinával Olasz Kupa- és Kupagyőztesek Európa Kupája-győztes volt.

A szurkolók nevében Rózsa Mihály, a klub ökölvívó-szakosztályának vezetője emlékezett, aki többek között felidézte, hogy Hidegkuti 302 mérkőzést játszott az MTK színeiben, és ezeken 202 gólt szerzett, a válogatottban pedig 69 találkozón 39-szer volt eredményes. Kiemelte: Hidegkuti egész életében kötődött a kék-fehér klub nagy családjához és annak szellemiségéhez.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Facebook/Deutsch Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.