Hajfestékkel változtatták át az ellopott kutyát

A gazdája másnap megjelent a vádlottnál, és kereste a csivavát.

2023. 10. 18. 8:09
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt gyorsított eljárásban állított bíróság elé egy férfit, aki azzal próbált meg leplezni egy kutyalopást, hogy hajfestékkel szürkére festette az eb fehér szőrét – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a Somogy Vármegyei Főügyészség.

Az első fényképen a csivava eredeti szőrzetével, a másikon az átfestés után látható. Forrás: Somogy Vármegyei Főügyészség

A vád szerint a terhelt augusztusban az élettársát fuvarozta a Barcshoz közeli falujukban egy ismerőséhez, és amíg a nők az utcán beszélgettek, a kocsiban várakozott. Eközben a férfi észrevette, hogy az egyik ház hiányos kerítésén kibújt egy csivava.

A terhelt a jármű ajtajából simogatni kezdte a kiskutyát, majd a kocsiba emelte, és az állattal együtt élettársa csatlakozása után otthonukba hajtott. 

Az eb gazdája másnap megjelent a vádlottnál, és kereste a kutyát, azonban a férfi először tagadta, hogy ott lenne. 

A sértett viszont nyüszítő hangot hallott, és a melléképületbe zárva meg is találta az időközben fekete hajfestékkel befestett, később csipjével is azonosított kiskutyát.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.