Kormányzati támogatással épített új logisztikai bázist a Magyar Református Szeretetszolgálat

Soltész Miklós Nagytarcsán a szeretetszolgálat új logisztikai központjának átadóján arról beszélt, hogy a karitatív szervezeteknek és a kormánynak is feladata a szegénység enyhítése. Azt is kiemelte, hogy ezt a folyamatot a kormány nagy összegekkel támogatja.

Forrás: MTI2023. 10. 17. 18:55
SOLTÉSZ Miklós; CZIBERE Károly
Nagytarcsa, 2023. október 17. Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelõs államtitkára (b2), Czibere Károly, a Magyar Református Szeretetszolgálat kuratóriumi elnöke (b3) és Téglásy Pál, a Karitatív Tanács titkára adventi szeretetcsomagot segít összeállítani a Magyar Református Szeretetszolgálat kormányzati támogatással épített új logisztikai bázisán az átadóünnepsége után a szegénység elleni küzdelem világnapján Nagytarcsán 2023. október 17-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Karitatív Tanács – veszélyhelyzetben a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács – azért jött létre, hogy a szegényeknek, az elesetteknek, a rászorultaknak segítséget nyújtson – erről beszélt Soltész Miklós Nagytarcsán a szeretetszolgálat új logisztikai központjának átadóján. 

– Ebből a munkából a Magyar Református Szeretetszolgálat is nagyban kiveszi a részét, a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal, a Katolikus Karitásszal, az Ökumenikus Segélyszervezettel, a Magyar Vöröskereszttel és a Baptista Szeretetszolgálattal együtt – fűzte hozzá az államtitkár. 

Azt mondta, két évvel ezelőtt úgy döntött a kormány, hogy az élelmiszer-felesleg kezelését sokkal szakszerűbben kell megoldani, mint korábban, és ebben a munkában vesznek részt a karitatív szervezetek is.

Közölte, hogy az élelmiszer-felesleg segélyként, támogatásként felhasználásának munkálataiban részt vevő karitatív szervezeteket az első évben egy nagyobb összeggel, szervezetenként 375 millió forinttal, majd azt követően, idéntől kezdve évente 200-200 millió forinttal támogatja a kormány.

Ebből az összegből épült meg a most átadott csarnok is, és ebből a támogatásból végzi a református szeretetszolgálat az élelmiszer-felesleggel kapcsolatos tevékenységét – fűzte hozzá Soltész Miklós, aki egyben a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke is. 

A logisztikai központ átadása után a résztvevők adventi szeretetcsomagokat állítottak össze a rászorulóknak. A Református Szeretetszolgálat nem csak az élelmiszer-felesleg kezelését segíti elő, nyáron például majd négyezer gyermek nyarát tehették szebbé.

Borítókép: Soltész Miklós, Czibere Károly és Téglásy Pál (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.