Kövér László: Az európai birodalom megszületése egyben a halálát is fogja jelenteni

Az Országgyűlés elnöke október 23-i nemzeti ünnepünk alkalmából adott interjút.

Forrás: Hír Tv2023. 10. 23. 20:45
KÖVÉR László
Budapest, 2023. október 20. Kövér László, az Országgyûlés elnöke John Sadovy fényképei az 1956-os magyar forradalom napjaiból címû kiállítás ünnepélyes megnyitóján a Magyar Nemzeti Múzeumban 2023. október 20-án. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi Forrás: MTI/Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az elmúlt mintegy 550 évünk a szuverenitásunk védelméről szólt, jelenleg pedig olyan szövetségesekre van szüksége az országnak, amelyek szintén nem engedik a nemzeti szuverenitásuk felszámolását mondta a Hír Tv-nek adott interjúban Kövér László.

Kövér László úgy gondolja, jelenleg önként vállalt szövetségi rendszeren belül vagyunk szuverének, ugyanakkor hozzátette: az Európai Unió és a NATO is kezd úgy viselkedni, mintha az EU és a NATO nem egy egyenrangú partneri gyülekezet, hanem mintha egy új birodalom lenne, amelyben a birodalmi központ időről időre megpróbálja szűkíteni a tagállamok mozgásterét, hogy előbb vagy utóbb tartományokká degradálja ezeket, azonban

Magyarország ragaszkodik ahhoz, hogy a közösség részének lenni egy önkéntesen vállalt szabad partneri együttműködés, nem pedig a szuverenitás feladása

– jelentette ki a Országgyűlés elnöke.

Arra a kérdésre, hogy egy birodalmi Európai Uniót vagy egy nemzetek Európáját látja-e, ha jósolni kellene, az Országgyűlés elnöke emlékeztetett, a nándorfehérvári diadal óta hazánk történelme másról sem szólt, mint a szuverenitásunk, a hitünk, a kultúránk és a hagyományaink védelméről különböző hódító hatalmak ellen.

A bevándorlásról

Kövér László nyomatékosította, világossá kell tenni, teljesen mindegy, hogy mit mondanak Brüsszelben, Magyarország nem lesz bevándorlóország, 

az jöhet be Magyarországra, akit mi beengedünk, és semmilyen táptalajt nem csinálunk a terrorizmusnak, a biztonságunk veszélyeztetésének.

A műsor kérdezője felvetette, világszerte voltak palesztinpárti és a zsidó állam elleni tüntetések, így Németországban is, mint fogalmazott, gyakorlatilag elöntötte az antiszemitizmus a német utcákat. 

Kövér László erre reagálva rámutatott, a történtek élesen rávilágítottak arra, hogy az az elhibázott migrációs politika, ami az Európai Unió évek óta folytat, az olyan konfliktusok melegágya, amelyek nagyrészt még a világ előtt vannak, de „ebből kaptunk egy kis ízelítőt”.

Kövér László nem látja visszafordíthatónak a jelenlegi folyamatokat, mert – úgy fogalmazott – az a politikai elit, amelyik tőlünk nyugatabbra van, minőségileg minősíthetetlen, semmi olyan komoly projektje nincs, amivel meg tudná menteni Európát.

– Az európai birodalom megszületése egyben a halálát is jelenteni fogja

jelezte az Országgyűlés elnöke.

Kövér László elmondta, Európa még nem veszett ügy: – Ha Közép-Európa egységesen fel tud lépni, akkor tudja külön-külön a nemzeti érdekeit a legoptimálisabban érvényesíteni (…), ez a térség még akár nyertese is lehet ennek a nagyon zűrzavaros időszaknak.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.