Szijjártó Péter: Izraelnek joga van ahhoz, hogy megvédje magát

A külgazdasági és külügyminiszter a parlamentben elmondta: Magyarországon elképzelhetetlen, hogy terrorszervezeteket éltessenek.

2023. 10. 25. 10:29
null
2023.10.02. Budapest Szijjártó Külügyi és külgazdasági miniszter Magyar Nemzet Éberling András Fotó: Éberling András
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Két olyan fegyveres konfliktus határozza meg a globális biztonságot, amelyek közül egyik a közvetlen szomszédságunkban zajlik, a másik pedig Európa közvetlen szomszédságában – fogalmazott Szijjártó Péter a parlamentben. A külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy mindkét konfliktus komoly kihívást jelent Európának.

– Nincs arra magyarázat, ha több ezer rakétát lőnek ki egy szuverén ország területére, és ezzel ezereket megölnek. Nincsen mentség arra sem, hogy ezreket ejtenek túszul

– közölte a tárcavezető.

Mint jelezte, elfogadhatatlan minden egyes olyan kísérlet, amely arra irányul, hogy relativizálja azokat a bűncselekményeket, amelyeket Izrael ellen elkövettek.

– Izraelnek joga van ahhoz, hogy megvédje saját magát

– szögezte le Szijjártó. Kiemelte, hogy ha a terrorellenes küzdelem sikeres lesz, akkor jogos az a remény, hogy az ilyen brutális támadások a jövőben nem ismétlődhetnek meg. Szót ejtett arról is, hogy a nemzetközi közösségnek mindent meg kell tennie ahhoz, hogy a terrorellenes küzdelem ne váljon országok közötti háborúvá.

– A magyarok számára megdöbbentő látni azokat a tudósításokat, amelyek Nyugat-Európa egyes országaiból és Észak-Amerikából érkeznek. Olyan tüntetések zajlanak, ahol terrorszervezeteket éltetnek. Ez a brüsszeli migrációs politikának a következménye – rögzítette a miniszter. Hozzátette: mindez Magyarországon elképzelhetetlen, és ameddig a jobboldal kormányoz, az is marad.

 

Borítókép: Szijjártó Péter (Fotó: Éberling András)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.