Ugye még nem tette el a nyári ruháit? Pénteken ismét szüksége lehet rájuk!

Amíg a Székelyföldön –10 fokot mértek, nálunk újra 25-28 fokot mutat majd a hőmérő, újabb melegrekord dőlhet meg.

2023. 10. 20. 6:15
null
Debrecen, 2022. szeptember 28. Emberek az õszi napsütésben a debreceni Nagyerdõben lévõ Békás-tónál 2022. szeptember 28-án. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kora reggeli hideg nem tart majd sokáig pénteken, már a délelőtt folyamán gyorsan melegszik a levegő, a felhők ellenére 19 fokot mutatnak majd a hőmérők az ország nagy részén. Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint visszatér a nyár, és szépen lassan, fokozatosan szakad majd fel a rétegfelhőzet, a nap második felében már egyre több helyen süt ki a nap. Egy-egy zápor ugyan előfordulhat, az északkeleti borult részeken szitálás sem kizárt. A délies szél sokfelé viszont erős lesz, az Észak-Dunántúlon viharos szélre kell számítani, az Északi-középhegységben helyenként gyengébb lesz a légmozgás. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20, 26 fok között alakul, a déli megyékben 27, 30, míg a kevésbé szeles északkeleti részeken 15 fok körül valószínű.

Péntek délután visszatér a nyár  Forrás: Met.hu

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Czeglédi Zsolt)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.