A kertészek mumusa kapja a főszerepet a fővárosi állatkertben

Számos program várja a családokat szombaton, mutatjuk a programtervet.

Forrás: MTI2023. 11. 09. 13:09
null
Budapest, 2023. augusztus 25. A kapunyitásra várakozók az állatkertek éjszakáján a Fõvárosi Állat- és Növénykertben 2023. augusztus 25-én. MTI/Lakatos Péter Fotó: Lakatos Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az év emlőse, a vakond lesz a főszereplő szombaton a Fővárosi Állat- és Növénykertben, ahol Vakondgálával és forgataggal várják a családokat – adta hírül közleményében az intézmény.

Illusztráció (Fotó: Pixabay)

A rendezvény egyik programhelyszíne a Barlangterem lesz, ahol délelőtt tíz órától többek között a vakondról szóló interaktív zenés előadás, Gryllus Vilmos gyermekkoncertje, valamint a Vadonleső program filmjeiből vetített válogatás várja a közönséget. Szintén itt lesz a Vakondoló és az Ásd bele magad! pályázatok eredményhirdetése.

A családokat az állatkert különböző pontjain további állomáshelyek várják, amelyeknél különféle természetvédelmi szervezetek és a hazai nemzetipark-igazgatóságok készülnek izgalmas látnivalókkal, élményekkel, játékokkal.

A gyerekeket minden állomáshelyen játékos feladatok várják, amelyek teljesítésével a játékhoz tartozó menetlevélbe pecséteket gyűjthetnek. A pecsétekkel teli menetlevelet ajándékokra lehet beváltani.

Forrás: budapestzoo.com

Az esemény napján a vakondjelmezben, vakondmaszkban vagy vakondarcfestéssel érkező gyermekek és diákok kedvezményes, 300 forintos áron megváltható jeggyel látogathatják az állatkertet. Az állatkert közleményében emlékeztettek arra, hogy a vakond Magyarországon védett állatfaj, 1901 óta áll természetvédelmi oltalom alatt.

Borítókép: Fővárosi Állat- és Növénykert az állatkertek éjszakáján (Fotó: MTI/Lakatos Péter)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.