A kommunizmus legalább direkt volt, a mai ideológiák alattomosak

A mostani generációnak azon fog múlni a jövője, hogy az alattomos ideológiák az egyházakat, a nemzetet és a közösségeket milyen mértékben tudják adott esetben szétrombolni, avagy pedig mi magunk milyen mértékben tudunk ennek ellenállni – jelentette ki a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára. Soltész Miklós rámutatott: meg kell mutatni, mi az érték, és rá kell mutatni arra, hogy mi az értéktelen.

Forrás: MTI2023. 11. 14. 13:06
null
Budapest, 2018. július 7. Közönség Conchita Wurst (Thomas Neuwirth) osztrák transzvesztita énekes koncertjén a 23. Budapest Pride fesztivál Rainbow Party elnevezésû záró rendezvényén a Budapest Parkban 2018. július 7-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A direkt kommunista ideológiával szemben a mostani pusztító ideológiák alattomosak, ezért az idősebb nemzedék felelőssége és feladata a fiatalok segítése, hogy ezeket felismerjék – hangsúlyozta az államtitkár Budapesten, a Károli Gáspár-díjak átadásán.

SOLTÉSZ Miklós;
Soltész Miklós (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Soltész Miklós azt mondta, pusztító ideológiák mindig is voltak és mindig is lesznek. – A kommunista, a szocialista ideológia, mondhatjuk azt, hogy direkt volt, könnyű volt felismerni – fogalmazott az államtitkár, majd kiemelte: 

a mostani pusztító ideológiák alattomosak, „mondhatni sunyik”.

Így aztán ennek a felismerése történelmi ismeretet feltételez, amit szükséges a fiataloknak megmutatni, mert ezen fog múlni a jövőjük – mondta Soltész Miklós.

Meg kell mutatni, mi az, ami évezredes, és mi az, ami csak néhány évig, évtizedig fogja rányomni a történelemre a bélyegét, utána pedig továbbillan, de a pusztítása sajnos, mint az említett kommunizmusé, óriási

 – fogalmazott az államtitkár.

Soltész Miklós rámutatott: a kommunizmus korszaka máig meghatározó, ha belegondolunk abba, hogy mit tettek a nemzettel a kommunizmus alatt, az egyházakat hogyan próbálták szétrombolni, szétverni, és mit műveltek a családainkkal. A nemzetünk nehéz és szomorú időszakából tanulnunk kell – hangsúlyozta.

Soltész Miklós a Károli Gáspár-díjról szólva azt mondta:

a kitüntetésre olyan nagyszerű embereket jelöltek, akik meghatározóak a református és evangélikus egyház, valamint a nemzet életében is.

A díjat 1997-ben alapította az akkori kulturális minisztérium, és azóta évente egyszer adják át olyan embereknek, akik a hittudományok területén maradandót alkotva gazdagították a magyar vallásos és szellemi életet, valamint kimagasló eredményeket értek el a biblikus tudományok terén.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.