Embercsempész csoport hét tagjának csuklóján kattant a bilincs

Szabadkán és Belgrádban fogta el a férfiakat a rendőrség.

Forrás: MTI2023. 11. 03. 20:32
null
Észak-Szerbia, 2023. november 3. A szerb belügyminisztérium által közreadott képen szerb csendõrök illegális bevándorlókat keresnek a magyar határ térségében húzódó erdõben 2023. november 2-án. A szerb rendõrség november 3-án bejelentette, hogy embercsempészet gyanújával õrizetbe vették egy szervezett bûnözõi csoport hét tagját Szabadkán és Belgrádban. A gyanú szerint április és július között több tucat illegális bevándorlónak segítettek átjutni a szerb-magyar határon. MTI/AP/Szerb belügyminisztérium Fotó: MTI/AP/Szerb belügyminisztérium
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Embercsempészet gyanújával egy szervezett bűnözői csoport hét tagját fogták el szerbiai rendőrök pénteken – közölte a szerb belügyminisztérium.

A rendőrség több hónapos nyomozás eredményeként pénteken Szabadkán és Belgrádban fogta el a férfiakat, akik a gyanú szerint április és július között több tucat illegális bevándorlónak segítettek átjutni a szerb–magyar határon, illetve bejutni az Európai Unióba fejenként 2350 euróért (896 ezer forint). 

Fotó: MTI/AP/Szerb belügyminisztérium

A szerb belügyminisztérium munkatársai emellett csütörtökön 738 migránst fogtak el az ország északi és keleti részén. 

Rákapcsolt a rendőrség a leszámolás után

A rendőrségnek nem ez volt az első nagyszabású akciója, amelyet azt követően indítottak, hogy a múlt héten három halálos áldozatot követelő fegyveres leszámolás tört ki migránsok között a magyar határ melletti Horgoson.

Az akcióban több mint ötezer járművet és 32 házat vizsgáltak át, számos útlevelet és más személyes dokumentumot találtak.

A belügyminiszter közölte: 

a rendőrség addig nem nyugszik, amíg fel nem kutatja az összes olyan migránst, aki részt vett az incidensekben, lövöldözésekben és bűncselekményekben, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy visszaszorítsák az illegális bevándorlást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.