Nem kisebb a tét, mint az európai kereszténység fennmaradása

A jövő évi európai parlamenti választásnak nem kevesebb a tétje, mint hogy egy keresztény alapokon nyugvó nemzetek Európájában vagy egy gyökértelen Európai Egyesült Államokban akarunk élni – jelentette ki a Kereszténydemokrata Néppárt ügyvezető titkára, területfejlesztési miniszterhelyettes. Latorcai Csaba hozzátette: tudatos szellemi háború zajlik a kereszténység ellen.

2023. 11. 10. 7:09
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem túlzás kijelenteni: élet-halál harcra kell készülni a 2024-es európai parlamenti választásokra – jelentette ki a miniszterhelyettes a helyi Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) által szervezett beszélgetésen Albertirsán. Latorcai Csaba rámutatott:

 a neokommunizmus szelleme nem keletről nyugatra, hanem nyugatról keletre kívánja elérni, beteríteni Európát. 

– A magyaroknak volt negyven évük megtapasztalni, hogy milyen károkat tud okozni kommunizmus szelleme – fogalmazott. Elmondása szerint mivel Nyugat-Európának nem volt ebben része, ezt újfajta lehetőségként éli meg – mutatott rá a politikus, majd kifejtette: ha Brüsszel Európai Egyesült Államokat akar létrehozni, akkor a nemzetek alapját adó kereszténységet el kell takarítani az útból.

Latorcai Csaba (Forrás: Facebook)

Mindent elkövetnek azért, hogy az identitást jelentő alapvető értékeket felszámolják, hogy az ember a végén egyedül, közösség nélkül ott álljon kiszolgáltatva különféle nemzetközi, gazdasági és politikai erőknek – tette hozzá. Latorcai Csaba rámutatott:

a jövő évi európai parlamenti választások tétje, hogy ellen tudunk-e állni ennek a nyugatról érkező neokommunista nyomásnak.

– Ehhez a legnagyobb erőt az az értékrendszer adja, amit a közéletben a KDNP testesít meg, és termékenyíti meg az immár hihetetlenül nagy sikereket felmutatni tudó szövetséget a Fidesszel. Azt a szövetséget, amely az elmúlt 13 évben olyan példátlan gazdasági növekedést tudott elérni Magyarországon, amihez hasonlót csak az aranykornak emlegetett 1867-es kiegyezés után tapasztalt az ország – magyarázta a politikus. 

Balról-jobbra: Jutasiné Klein Kitti, a KDNP albertirsai elnöke; Latorcai Csaba, a KDNP ügyvezető titkára, területfejlesztési miniszterhelyettes; Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, a KDNP alelnöke; és Gaal Gergely a KDNP Pest vármegyei szervezeti elnöke (Forrás: Facebook)

Emlékeztetett: a konzervatív pártszövetség csődközeli állapotban vette át az országot. Amikor a baloldalnak volt lehetősége megmutatni, mire képes ebben az országban, akkor annak sírás, tragédia lett a vége – fogalmazott Latorcai Csaba. 

Szerinte ezt a sikertörténetet próbálják megtörni azzal, hogy

 a nemzetközi erők – beleértve az őket kiszolgáló hazai dollárbaloldalt – minden eszközzel megpróbálják tőlünk elvenni azokat az uniós forrásokat, amelyek nem könyöradományok, hanem járnak az országnak.

 Nekik az megengedhetetlen, hogy egy keresztény elveket valló kormány sikeres legyen, ezért meg akarják akadályozni, hogy ezt a példát akár egyetlen uniós tagország is átvegye.  

Balról-jobbra: Gaal Gergely a KDNP Pest vármegyei szervezeti elnöke; Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, a KDNP alelnöke; Jutasiné Klein Kitti, a KDNP albertirsai elnöke; a KDNP ügyvezető titkára, területfejlesztési miniszterhelyettes (Forrás: Facebook)

Leszögezte: 

az Európai Unió kereszténydemokrata alapokra épült, mivel az alapítók úgy gondolák, hogy csak ezen elvek mentén tudják garantálni, hogy Európában ne legyen többet háború. 

Mégis jelenleg az EU vezetése az, amely az orosz–ukrán háború kiszélesítésén dolgozik – mondta a miniszterhelyettes, majd rámutatott: 

tudatos szellemi háború zajlik a kereszténység ellen.

– Nem kisebb tehát a tét, hogy ellen tudunk-e állni, meg tudjuk-e szervezni magunkat, és el tudunk-e indítani innen Közép-Európából egy olyan folyamatot, amelynek eredményeképpen az Európai Unió visszatér keresztény gyökereihez – jelentette ki Latorcai Csaba, majd hozzátette: ezért is választotta tudatosan a KDNP, hogy minden támadás ellenére továbbra is tagja marad az Európai Néppártnak. 

A beszélgetésen még részt vett Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára és KDNP-alelnök, Gaal Gergely a KDNP Pest vármegyei szervezeti elnöke, valamint Jutasiné Klein Kitti, az albertirsai szervezet elnöke.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.