Ma a szokásosnál is nagyobb dugó várható Magyarország forgalmas autópályáján

A magyar–ukrán határszakaszon több mint tíz kilométeres a kocsisor.

2023. 11. 28. 8:49
null
Hegyeshalom, 2018. január 6. Jármûvek várakoznak 2018. január 6-án az M1-es autópályán a hegyeshalmi határátlépési pont közelében, ahol a megnövekedett forgalom miatt hat kilométeres torlódás alakult ki. MTI Fotó: Krizsán Csaba Fotó: Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma sem volt balesetmentes a reggel országszerte, két személyautó ütközött össze egy kisáruszállító gépkocsival Budapest XI. kerületében, az M1-es és az M7-es autópálya közös szakaszán.  A baleset jelenleg is akadályozza a forgalmat. Műszaki mentés céljából a fővárosi hivatásos tűzoltók érkeztek a helyszínre.

Azonban nem csak Budapesten, hanem Bekecs térségében is forgalmi akadályokra kel számítani, ugyanis szalagkorlátnak hajtott egy személyautó a 37-es főúton, Bekecs térségében, a 22. kilométer közelében. A balesethez a szerencsi hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik áramtalanították a járművet. A gépkocsi akadályozza a forgalmat.

Mindeközben Takácsi közelében is szükség volt a tűzoltók beavatkozására. A belső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főúton, Takácsi közelében. A műszaki mentést végző pápai hivatásos tűzoltók áramtalanítják a gépkocsit, amely akadályozza a forgalmat. A helyszínen vannak a mentők is. A járművek egy sávon haladnak az érintett útszakaszon.

Az Útinform információi szerint országszerte torlódásokra lehet számítani. Az M0-s autóút déli szektorában, az M5-ös autópálya irányába, a 6-os főúti csomópontnál a rézsűt javítják. A 13-as km-nél két sávra szűkül az útpálya, nagyjából két kilométeres a torlódás.

Távolabb, az ellenkező irányban, az M1-es autópálya felé, két kisteherautó ütközött össze a Hárosi Duna-hídnál. A sérült járművek egy sávot zárnak el a forgalom elől, de a 15-ös km-nél a torlódás meghaladta a 11 km-t.

A magyar–ukrán határszakaszon is feltorlódott a forgalom, a 4-es főúton a Záhony határállomás előtt, az erős tranzitforgalom miatt 15 km-t meghaladó a kilépő kamionsor. Mindeközben a magyar–szlovák határszakaszon, az M30-as autópályán, Tornyosnémeti határátkelő előtt a kilépésre várakozó kamionsor két km-es a szlovákiai forgalmi helyzet miatt.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI Fotó: Krizsán Csaba)
 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.