Rokonait és a rendőröket is robbantással fenyegette egy férfi

A Szegedi Járásbíróság egy hónapra letartóztatta a szegedi férfit.

Forrás: ugyeszseg.hu2023. 11. 02. 14:28
null
Esztergom, 2023. szeptember 20. Rendõrségi kordon egy robbantás helyszínén Esztergom külterületén 2023. szeptember 20-án. Az M1 értesülése szerint egy rendõr meghalt, miközben intézkedtek egy családi háznál, ahol a fenyegetõ - az eddigi információk szerint - felrobbantott egy ismeretlen tárgyat. A robbantás során 6-7 ember sérült meg súlyosan. Az M1 tudósítója úgy értesült, hogy a robbantásban maga a robbantó is meghalt. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A volt házastársával keveredett heves szóváltásba egy szegedi férfi, végül elfajultak a dolgok.

A férfi az ingatlanban két liter benzint locsolt szét több helyiségben is, és kijelentette, hogy meg fogja gyújtani.

A házban egy harmadik személy is tartózkodott, illetve ezen lakrésztől elválasztva egy másik lakásban még ketten voltak. A bent lévők telefonon értesítették a rendőrséget, majd elmenekültek az épületből.

A bejelentésre két járőrpáros érkezett a helyszínre, akik intézkedni kezdtek a férfival szemben, de ő nem tett eleget a felszólításoknak.

Fotó: Magyarország Ügyészsége

Az elkövető a ház fedett teraszán a palackjában megmaradt benzint a tőle három méter távolságra tartózkodó rendőrök irányába öntötte, a kezében tartott öngyújtót folyamatosan csattogtatta, és olyan kijelentéseket tett, hogy 

Ne gyertek közelebb, mert meggyújtom, és megdöglötök ti is, és én is!

Fotó: Magyarország Ügyészsége

Ezzel egyszerre egy PB gázpalack nyitócsapján tartotta a kezét. Amikor a rendőrök közelebb akartak hozzá lépni, a férfi kinyitotta a palackot.

A rendőrök erősítést kértek, majd amikor az elkövető telefonált, így a figyelme elterelődött, az egyenruhások közelebb léptek és megbilincselték.

A Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte a férfi őrizetét, majd gyanúsítottként hallgatták ki. Súlyosbító tényező, hogy a gyanúsított az ámokfutást a volt felesége sérelmére korábban elkövetett zaklatás és könnyű testi sértés vétsége miatt kiszabott szabadságvesztés próbaideje alatt követte el.

A bíróság az ügyészség indítványára a gyanúsított letartóztatását – arra figyelemmel, hogy fennáll a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés, valamint az eljárás akadályozásának veszélye – elrendelte. A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be – olvasható az Ügyészség.hu-n.

Borítókép: Illsuztráció (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.