Vannak gyorshajtók, akik direkt a rendőr előtt hajtanak végre nyaktörő mutatványokat + videó

Minden eszközzel fellépnek a gyorsulási versenyek és a gyorshajtás ellen.

Forrás: MTI2023. 11. 30. 19:54
rendőrök, igazoltatás, gyorshajtás Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) minden rendelkezésére álló eszközzel fellép a gyorsulási versenyek és a gyorshajtás ellen – jelentette ki Balogh Ádám rendőr ezredes, a BRFK közlekedésrendészeti főosztály vezetője. Közölte:

a hatóság fokozottan ellenőrzi azokat a budapesti útszakaszokat, ahol korábban rendszeresek voltak az illegális gyorsulási és driftversenyek a júliusi, egy kerékpáros halálát okozó Árpád hídi baleset óta.

A rendőrök nemcsak járőrautókból, hanem civil járművekből is ellenőrzik a közlekedőket. A hatóság a sebességmérésen kívül ügyel arra is, hogy tuningolták-e, átalakították-e szabálytalan módon a tulajdonosok a járműveket. Ezekben az akciókban a fővárosi kormányhivatal közlekedési ellenőrei mobil vizsgálóállomásokkal vesznek részt.

Forrás: police.hu

Az illegális gyorsulási, illetve driftversenyek résztvevői korábban a közösségi médiában nyíltan szervezték találkozóikat, majd a fokozott hatósági ellenőrzések hatására zárt csoportokat hoztak létre, de a BRFK ezek tevékenységét is nyomon követi, így képes megakadályozni a versenyek megkezdését – mondta az ezredes.

A BRFK egyeztetett a nagyobb parkolókkal rendelkező bevásárlóközpontok üzemeltetőivel, és számos helyszínen forgalomtechnikai akadályokat, fekvőrendőröket telepítettek az üzletek környékére, illetve azokat a helyeket, amelyek éjszaka nem tartanak nyitva, reggelig le is zárják.

Forrás: Police.hu

Balogh Ádám egy új jelenségre is felhívta a figyelmet:

egyes sofőrök szándékosan, a rendőrök jelenlétében driftelnek,

vagy követnek el más közlekedési szabálysértést, miközben autójuk utasa mindezt videóra rögzíti, és a közösségi médiában megosztja. A járőrök ezt minden esetben helyszíni bírsággal büntetik – hangsúlyozta a főosztályvezető.

Az Árpád hídon júliusban bekövetkezett halálos baleset után, októberig

1100 rendőr részvételével 214 alkalommal tartottak ellenőrzést az illegális gyorsulási versenyek, az engedély nélkül átalakított járművek és a driftelések miatt,

és gyorshajtásért 594 helyszíni bírságot szabtak ki, több mint hatmillió forint értékben – tájékoztatott az ezredes.

Engedély nélkül átalakított járművek miatt kilencszer szabtak ki helyszíni bírságot, tíz feljelentést tettek és kilenc forgalmi engedélyt vontak be. A driftelők közül huszonnyolcat bírságoltak meg és négy feljelentést tettek. A fokozott ellenőrzések 82 ittas vezetőt is kiszűrtek, tizenketten bódult állapotban vezettek, és tizenhárom körözött embert is elfogtak. Az intézkedések alkalmával a BRFK száztíz büntető feljelentést tett – ismertette Balogh Ádám.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Rendőrség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.