A bejglikirálynő beavatott a titokba, hogyan készítette el az Év Bejglijét

A tavalyi, ezüstérmes diósa után idén aranyérmet szerzett mákossal.

Forrás: BEOL2023. 12. 13. 22:52
Professional,Confectioner,And,Chef,Making,Cake.,Indoors,Image.,Decorating,And
758960947 Fotó: JLwarehouse
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Cukrász Ipartestület negyedszer hirdette meg az Év Bejglije versenyt cukrászdák, vendéglátóhelyek és kézműves pékségek számára. Hagyományos diós, hagyományos mákos és ínyenc kategóriában lehetett nevezni a versenyre. A három kategóriában idén több mint 50 bejglit kóstolt és értékelt a zsűri. Az Év Bejglije 2023-ban is a kézműves bejglit népszerűsítette, és azt, hogy a karácsonyi asztalra jó minőségű bejgli kerülhessen.

Simon Andrea 2021-ben már nyert a diós bejglijével, de akkor még Budapesten dolgozott, utána került a gyomaendrődi cukrászüzembe. Tavaly a diósa ezüstérmes lett, most a mákosa jött be a zsűrinek.

Az értékeléseken mindig odafigyeltem a zsűri ajánlásaira, és a következő évben ennek megfelelően finomítottam a recepten. A cukrászüzemben sütöttem meg a bejgliket, dióssal is neveztem, majd másnap vittem a megmérettetésre

 – emelte ki Simon Andrea. A cukrászmester hangsúlyozta, a zsűri tagjai számos szempont alapján pontoztak, többek között a sütemény kinézetét, formáját, márványozottságát, a tekerést, a töltelék és a tészta arányát, a sültséget és magát a receptet is nézték, de természetesen az íz volt a legfontosabb.

Meg kellett felelnie a süteménynek a Magyar Élelmiszerkönyv előírásainak is. Mindenki örült, hogy nyertem, és ezzel ismét öregbítettem cukrászüzemünk jó hírnevét országosan is. Természetesen karácsonyra otthon is megsütöm ezeket a finomságokat, remélem, akkor is nyerők lesznek, de már a szeretteim körében

 – ecsetelte a cukrász.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: JLwarehouse)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.