A DK olyan emberre bízná a honvédelmet, akinek a hadsereg leépítése a programja

Bejelentette programját a Demokratikus Koalíció (DK) árnyékkormánya. Dobrev Klára kijelentette: az egyik legnagyobb biztonsági fenyegetést az Orbán-kormány jelenti. A Fidesz szerint a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal a kormányzása alatt már megmutatta, hogy mit jelent nekik a haza védelme.

Forrás: MTI2023. 12. 02. 16:40
Vadai Ágnes
Budapest, 2015. január 19. Vadai Ágnes, az Országgyûlés honvédelmi és rendészeti bizottságának független tagja, a Demokratikus koalíció alelnöke újságíróknak nyilatkozik a testület zárt ülése után a Parlamentben 2015. január 19-én. Az ülés témája volt a Magyarországot érintõ biztonságpolitikai kérdések a franciaországi terrortámadás után. MTI Fotó: Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Magyarország biztonságára a dollárbaloldal jelent veszélyt, mert külföldi megrendelőik kedvéért Gyurcsányék háborúba sodornák az országot, újra leépítenék a nemzeti haderőt, elajándékoznák fegyvereinket és feladnák hazánk szuverenitását – reagált a Fidesz a DK honvédelmi árnyékminisztere, Vadai Ágnes programjára.

Dobrev Klára, a DK árnyékkormányának vezetője szerint országunkra nézve az egyik legnagyobb biztonsági fenyegetést maga az Orbán-kormány jelenti, mivel hatalma fenntartása érdekében folyamatosan szembefordul a szövetségeseivel, veszélyezteti Magyarország stratégiai érdekeit. Közben semmibe veszik az EU-t és folyamatosan támadják a NATO-t.

Orbán utolsó csatlósként úgy táncol, ahogy Putyin fütyül. De ha választani lehet Orbán és egy szociáldemokrata kormány politikája között, akkor tessék választani; a NATO védernyőjét szeretnénk látni, vagy a Türk Tanács védjen meg minket?

– tette fel a kérdést Dobrev Klára.

 

A leépítés a program

A Fidesz válaszában rámutatott: a Gyurcsány vezette baloldal a kormányzása alatt már megmutatta, hogy számukra mit jelent a haza védelme:

tönkretették, leépítették a honvédséget, elherdálták a katonai eszközeinket és soha nem látott mélypontra csökkentették a katonai állományt, hiszen a haderőfejlesztést szerintük meg lehet és meg is kell úszni.

– Most is egy olyan emberre bíznák a haza védelmét, akinek a hadsereg leépítése a programja – hangsúlyozta a nagyobbik kormánypárt. Hozzátették: a dollárbaloldal nem érzi a veszélyt, a magyar emberek biztonságával játszik, a készenlét fokozása és a haderőfejlesztés helyett szociális intézménnyé akarja változtatni a haderőt.

Borítókép: Vadai Ágnes (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.