Brenner Koloman: A főpolgármester nem dönthet egy személyben a Lánchídról

– A baloldali pártok kampányfinanszírozási botránya egy morálisan vállalhatatlan történet, Karácsony mindmáig adós a hiteles és vállalható magyarázattal – jelentette ki lapunknak a Jobbik – Konzervatívok főpolgármester-jelöltje. Brenner Koloman olyan problémákkal küzdene meg, amelyek szerinte már harminc éve nehezítik a fővárosiak és az ingázók életét.

2023. 12. 10. 6:10
Brenner Koloman, a Jobbik-Konzervatívok főpolgármester-jelöltje, Karácsony Gergely kihívója
20200720 budapest parlament brenner koloman az orszaggyules alelnoke havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Karácsony-féle városvezetés szélsőséges liberális álláspontja az autósoknak egyértelműen hátrányos intézkedéseket hoz, arról nem is beszélve, hogy óvodás krétarajzokra emlékeztető útfelfestéseket tapasztalunk szerte a városban – jelentette ki a Magyar Nemzetnek adott interjúban a Jobbik főpolgármester-jelöltje. 

Brenner Koloman, a Jobbik-Konzervatívok főpolgármester-jelöltje, Karácsony Gergely kihívója
Fotó: Havran Zoltán

Brenner Koloman soproni lokálpatriótaként ismert a politikában, viszont – hangsúlyozta ezzel kapcsolatban a politikus – közel negyed évszázada Budapesten dolgozik, majdnem egy évtizedig egyetemi vezetőként. – Néhány évvel még régebben is élek a fővárosban, mint Karácsony Gergely – jegyezte meg.

Óvodás krétarajzokra emlékeztető útfelfestések, manipulatív online felmérések

Szerinte ideológiai alapon heccelik egymás ellen a közlekedés résztvevőit a politikusok. – Nem önmagukban a kerékpárosok vagy az autósok a hibásak – jelentette ki Brenner Koloman. Kiemelte: 

az agglomerációban lakók jó része jobb híján ül gépkocsiba, nem gonoszságból vagy lustaságból.

Megoldásként azt javasolja, hogy BKV-bérlethez hozzákapcsolható legyen az adott gépjármű rendszáma, amellyel aztán kedvezményesen vagy akár ingyenesen lehetne igénybe venni a P+R parkolókat.

A Lánchíd végleges forgalmi helyzetéről szerinte helyi népszavazást kell kiírni, és nem a főpolgármesternek kellene erről egy személyben döntenie egy manipulatív, online felmérésre hivatkozva, mint ahogyan azt Karácsony Gergely tette. Ez ügyben a főpolgármester-jelölt további kérdéseinkre nem kívánt válaszolni.

A11I1034
Fotó: Havran Zoltán

Megjegyezte: a Fideszneknem lenne szabad visszatartania a hídfelújítás költségéből az államra eső, hatmilliárd forintos részt, mert az az átkelő forgalmi rendjétől függetlenül jár Budapestnek. A baloldali pártok kampányfinanszírozási botránya kapcsán úgy fogalmazott: számára ez egy morálisan vállalhatatlan történet, szerinte Karácsony mindmáig adós a hiteles és vállalható magyarázattal az ügyben. 

Egy világvárosban a hajléktalanok ne fetrengjenek a saját piszkukban az utcán

A hajléktalanhelyzetről szólva azt mondta: 25 év alatt annyi változott, hogy akkor még „szipuzó csövesek”, ma pedig már dizájnerdrogosok vannak az aluljárókban. Sérelmezte, hogy ezt a problémát az elmúlt három évtizedben nem sikerült megoldani. Mint közölte, 

elutasítja azt a fajta szélsőséges liberális álláspontot, amely szerint a 21. században, Európa szívében a hajléktalanoknak joguk van ahhoz, hogy a saját piszkukban heverjenek az utcán.

Szerinte ezeken az embereken segíteni kell, és emiatt a Fidesz álláspontját sem tudja elfogadni. Úgy vélte, a nagyobbik kormánypárt bűnözőknek tekinti az otthontalanokat. Brenner szerint az arany középút a legjobb megoldás: segítséget kell nyújtani a hajléktalanoknak, nem csak az egyik kerületből a másikba „áttolni” őket.

Nincs tárgyalás a baloldallal, nem lesz egyezkedés

Az esetleges ellenzéki összefogással kapcsolatban azt mondta: erről sem jelenleg, sem a jövőben nem terveznek tárgyalni egyik párttal sem. Megjegyezte, Márki-Zay Péter pártját afféle „one-man-show”-nak tartja, amelynek a vezetője már bizonyította alkalmatlanságát. Vona Gábor formációja pedig „az ideológiamentessége miatt gyakorlatilag nehezen értelmezendő pártskálán”.

Brenner Koloman, a Jobbik-Konzervatívok főpolgármester-jelöltje, Karácsony Gergely kihívója
Fotó: Havran Zoltán

Brenner támogatná, hogy előválasztást tartsanak az ellenzéki főpolgármester-jelöltek között, de pártlogók nélkül, hogy a jelöltek karaktere és elvei versenghessenek. Karácsony korábbi, elhíresült kijelentésére utalva úgy fogalmazott: 

nem én vagyok az, akit egyszer már elütött a villamos, és ez akár még egyszer bekövetkezhet.

A Jobbik jelöltje arról is beszélt: városvezetőként Budapestet ismét a Kárpát-medence fővárosává emelné. Sokkal szorosabb együttműködésre törekedne például Kolozsvárral, Temesvárral, Ungvárral, Pozsonnyal és Béccsel.

Borítókép: Brenner Koloman (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.