Egy szál hólapáttal igyekeznek járhatóvá tenni Budapest járdáit + videó

Nem haladnak túl jól.

2023. 12. 07. 12:34
IMG_4765
Havazás Budapest Forrás: Csudai Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amíg tíz évvel ezelőtt száz hókotró indult útnak egy ilyen napon, most alig látni egyet-egyet, jóformán eltűntek ezek a munkagépek Budapest utcáiról.

Karácsony Gergely ráadásul igencsak egyedi módját választotta annak, hogy a város a téli időjárás idején is élhető legyen, hókotrók helyett a manuális megoldásban hisz,

Budapest belvárosában például egy szál hólapáttal, az időjárás elemeivel dacolva próbálja járhatóvá tenni a járdát egy férfi, aztán végül ő is belátja, ennek nem ez lenne a módja, feladja és tovább áll.

Az erről készült videót Wintermantel Zsolt osztotta meg közösségi oldalán, aki azzal kommentálta: „Mindezt a Főpolgármesteri Hivataltól száz méterre...azért megpróbálta.”

 

Továbbra sem érdemes a közösségi közlekedést választani, a reggeli káosz ugyanis azóta sem rendeződött, a BKK Info tájékoztatása szerint a legtöbb járat késik, terelve közlekedik vagy egyáltalán nem is indul el.

Forrás: BKK

Ha pedig valaki kerékpárra pattanna inkább, ne felejtsen el sisakot venni és életbiztosítást kötni, a Karácsony Gergely féle biciklisávok ugyanis inkább hasonlítanak egy legendás fekete pályához az Alpokban.

Nem csak a belváros, de a külső kerületek is járhatatlanok, és az agglomerációban sincs szerencséjük az ott élőknek. Nagykovácsiban, Solymáron és Remeteszőlősön az intenzív havazás miatt a hajnali óráktól kezdve folyamatos áramkimaradások vannak. Remeteszőlős polgármestere arról számolt be közösségi oldalán, hogy az ELMŰ területén összesen 68 hiba jelentkezett, mindegyiket a nagy hóterhelés következtében kidőlt fák okozta vezeték szakadás eredményeképp. Szathmáry Gergely polgármester közlése szerint a trafóktól elindulva javítják a hibákat folyamatosan.

Nagykovácsi polgármestere pedig arról tájékoztatott közösségi oldalán, hogy a remeteszőlősi áramszünet miatt a vizet nem tudják továbbítani a Zsíroshegyi víztározóba, emiatt vízellátási problémák adódhatnak Nagykovácsiban. De akad más gond is.

Mivel Remeteszőlősön a hókotró ma reggel tönkre ment, Nagykovácsi hókotrója takarítja meg a Ponty és Amur utcát, hogy a DMRV fel tudja vinni az aggregátort. Közben egy fa is kidőlt, amit el kell takarítani az útról, hogy a DMRV fel tudjon menni. Minden műszaki hibán több csapat is dolgozik: E-on, DMRV, Készenléti Szolgálatok 

– sorolta Kiszelné Mohos Katalin.

A II. kerületben is nagy a káosz, az egyik utcában egy fém villanyoszlop dőlt ki és okozott áramkimaradást.

Kidőlt villanyoszlop a II. kerületben Fotó: Olvasói fotó

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Bach Máté)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.