Hátrányos helyzetű gyerekeknek osztott ajándékot Balog Zoltán

Balog Zoltán református püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke hátrányos helyzetű és nevelőszülői hálózatban nevelkedő gyerekeknek osztott ajándékot szerda este Budapesten, a Hold utcai református templomban.

2023. 12. 20. 22:09
BALOG Zoltán
Budapest, 2023. december 20. Balog Zoltán református püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke Budapesten, a Hold utcai református templomban, ahol hátrányos helyzetû és nevelõszülõi hálózatban nevelkedõ gyerekeknek adott át ajándékot 2023. december 20-án. MTI/Lakatos Péter Fotó: Lakatos Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A karácsonyi ünnepségen, melyen a református egyház esélyteremtő nyári Bárka táborainak résztvevői léptek fel, Balog Zoltán arra kérte a gyerekeket, gondolkodjanak el azon, mit tudnának a Kisjézusnak adni.

A református püspök elmondta: gyerekként a templomi betlehemesben mindenképp Heródes király akart lenni, mert József szerepét jelentéktelennek tartotta, a háromkirályoknak pedig osztozniuk kell a királyságon, amit ő nem szeretett volna.

Felidézte: a betlehemi történet eljátszása után minden szereplő odatette a jászolba az ajándékot, amit a Kisjézusnak készített, ő azonban királyi trónján ülve, koronával a fején "jeges rémülettel" döbbent rá, hogy otthon felejtette a gyufaszálakból készített kicsi bárkát, mert csak a saját királyságára gondolt. Szorult helyzetében, hirtelen ötlettől vezérelve lekapta fejéről a koronáját, és azt tette a jászolba.

„Akkor, tízévesen, elgondolkodtam, hogy talán nem volt véletlen mindez, talán az embernek néha le kell vennie a koronáját” – fogalmazott a református püspök.

Nem kell mindig a legerősebbnek, a legjobbnak, a legokosabbnak vagy éppen a leggonoszabbnak lenni.

Borítókép: Balog Zoltán (Fotó: MTI) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.