Így működik az új üvegvisszaváltó automata + videó

Új, átgondolt és környezetbarát üvegvisszaváltási rendszer indul januártól – emlékeztetett Szentkirályi Alexandra, aki megmutatta, hogy néz majd ki az új üvegvisszaváltó automata. Most egy videóból az is kiderült, hogyan működnek a készülékek.

2023. 12. 08. 22:43
Forrás: Youtube/Magyarország Kormánya
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A REpontok januártól kerülnek a nagyobb boltokba. Ezzel párhuzamosan az új, matricával ellátott palackok, üvegek és üdítős dobozok is forgalomba kerülhetnek, amiket vissza lehet váltani az automatáknál, vagy az olyan REpontokon, ahol beveszik őket.

Ötven forint jár minden palack után, amivel a körforgásos gazdaság felé teszünk komoly lépéseket

 – derült ki a kormányszóvivő bejegyzéséből. Hozzátette: Minél többen visszaviszik a palackokat, annál többet teszünk a környezetünkért. Arra kell figyelnünk, hogy visszavinni az ép, új logóval ellátott palackokat, sérülésmentes vonalkóddal tudjuk csak.

Szentkirályi Alexandra az új videóban azt is bemutatta, hogyan kell majd használni a visszaváltópontot. A kormányszóvivő ismertette: a palackért járó ötven forintot levásárolhatjuk a boltban, elkérhetjük a kasszánál, de dönthetünk úgy is, hogy jótékony célra ajánljuk fel az összeget.

Borítókép: Szentkirályi Alexandra a REpontnál (Fotó: Youtube)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.