Kiraboltak egy oxigénpalackhoz kötött idős asszonyt

A Kaposvári Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt gyorsított eljárásban, őrizetbe vétele alatt emelt vádat azzal a húszas éveiben járó férfival szemben, aki egy oxigénpalackhoz kötött idős nőtől vette el a pénzét – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a Somogy Vármegyei Főügyészség.

2023. 12. 04. 8:52
Forrás: Somogy Vármegyei Főügyészség
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vádirat szerint a vádlottnak tudomása volt arról, hogy a mozgásszervi megbetegedésben, illetve tüdőbetegségben szenvedő, oxigénpalackhoz kötötten élő sértett egyedül él egy Barcshoz közeli faluban, a kora és az egészségi állapota miatt az ágyból felkelni, mozogni is csak rövid ideig képes.

A vádlott ezt kihasználva 2023 őszén bement a sértett házába, ahol az idős asszony a gyógyszerei bevétele után lefeküdt aludni. A sértett azonban felébredt a vádlott mozgására, felelősségre vonta, majd megkérte, hogy távozzon. A vádlott ennek ellenére magához vette a sértett készpénzét, majd kisietett a házból.

Az idős és beteg asszony megpróbálta visszaszerezni értékeit, azonban az utcára kiérve a megerőltetéstől elszédülve a földre feküdt. Az egyik falubéli meghallotta az asszony segélykiáltását, és végül értesítette a rendőröket.

Az ügyészség a vádlottat őrizetbe vétele után a Barcsi Járásbíróság elé állította. A bíróság a férfit az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek, és ezért három év négy hónap börtönbüntetésre és négy év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet első fokon nem emelkedett jogerőre, ezért az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a vádlott letartóztatását is.

 

Borítókép: A helyszín (Forrás: Somogy Vármegyei Főügyészség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.