Lázár János bebizonyította, hogy lehetséges: mától újra mindkét vágányon közlekednek a vonatok Budapest és Bécs között

A miniszter tartotta vállalását.

2023. 12. 10. 10:40
Forrás: FB/Lázár János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„De igen, lehetséges! Amikor a nyáron kiderült, hogy felgyorsult az 1-es vasúti fővonal állapotromlása, három lehetőség állt előttünk. Kockáztatjuk az utasbiztonságot, de változatlanul közlekedünk tovább. Védjük az utasok biztonságát, ezért új és újabb lassújelekkel korlátozzuk a sebességet – végül akár 40 km/órára. Vagy leállítjuk a vasúti közlekedést és azonnal hozzáfogunk a felújításhoz” – írja Lázár János építési és közlekedési miniszter hivatalos közösségi oldalán. 

Hozzátette: „Nem volt senki, aki az elsőt válaszotta volna. De olyan is kevés akadt, aki az utóbbit. »Nem lehet. Nincs rá forrás. Ekkora vonatpótlást még sosem csináltunk. Kevés az idő egy ekkora vállalkozáshoz«, mondták a kétkedők és a huhogók.” A közlekedési miniszter így folytatta:

Megcáfoltuk őket. Bebizonyítottuk, hogy lehetséges. Három hónap alatt – tartva a feszes határidőket és a költségvetést, legyőzve minden technikai akadályt – megcsináltuk. Mától újra mindkét vágányon közlekednek a vonatok Budapest és Bécs között. Jobb pályán, biztonságosan, eredeti sebességgel.

 (Az újraindulás után néhány hétig még bejáratós a pálya, ezért 80 km/órával kezdünk, de folyamatosan és gyorsan emeljük a sebességet.) 

Lázár János ezek után köszönetet mondott minden utasnak a türelemért és a támogatásért, köszönet mondott minden MÁV–Volán-munkatársának a helytállásért! 

„Ha elindulhat a magyar vasút tízéves fejlesztési programja, azt csináljunk majd nagyban, amit az 1-es vonalon csináltunk kicsiben az elmúlt három hónapban. Folytatjuk!” – zárta sorait a miniszter. 

Borítókép forrása: Lázár János hivatalos közösségi oldala

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.