Megfenyegették a Magyar Nemzet stábját az illegális bádogváros lakói + videó

Széthagyott ruhák, illegális szemétlerakó helyek és hulladékból épített életveszélyes viskók – így néz ki jelenleg a fővárosban a rákosrendezői pályaudvar környéke.

2023. 12. 20. 19:15
null
Budapest, 2017. január 4. Egy hajléktalan férfi kunyhójában a fõvárosi Rákosrendezõ vasútállomás mellett 2017. január 4-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Városliget melletti több kilométer hosszú erdősávban hajléktalanok építettek bádogvárost. A területet harci kutyákkal őrzik és nem örülnek a hívatlan vendégeknek. A Magyar Nemzet stábját egy lakókocsiban élő férfi félemlítette meg, aki kutyájával fenyegetőzött.

 

A kormány december elején jelentette be, hogy változtatna a Rákosrendezőn kialakult állapotokon. Új városközpontot hoznának létre, lakásokat, áruházakat és irodaházakat építenének, valamint korszerűsítenék a közösségi közlekedést. 

A tervek szerint egy 300 ezer négyzetméteres közparkot is kialakítanának ezen a területen.

A város első embere, Karácsony Gergely azonban nem ért egyet a tervekkel. 

Az elmúlt napokban többször is kifejtette: szerinte rossz ötlet a rákosrendezői beruházás.

 

Borítókép: Egy hajléktalan férfi kunyhójában a fővárosi Rákosrendező vasútállomás mellett 2017. január 4-én (Fotó: MTI Fotó: Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.