Mégsem lélegezhetnek fel a Budapest-bérletet használók?

Úgy tűnik, csak átmeneti megoldást tudott kötni a MÁV és a BKK.

Forrás: MTI2023. 12. 31. 15:02
null
Székesfehérvár, 2023. április 28. Vonat érkezik a székesfehérvári vasútállomásra a május 1-jétõl használható vármegye- és az országbérlet bevezetésérõl, értékesítésének elindulásáról tartott sajtótájékoztató napján, 2023. április 28-án. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pontosítást tett közzé a MÁV–Volán-csoport a főváros és a közszolgáltatók megállapodásával kapcsolatban vasárnap, miszerint március elsejéig használhatók a Budapest-bérletek az agglomerációs Volánbusz-járatokon és a MÁV-HÉV járatain. Mint fogalmaztak, a tulajdonosi jogokat gyakorló Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) döntése miatt 

az átmeneti megoldás legfeljebb március elsejéig, az új tarifarendszer bevezetéséig lesz érvényben.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, nagy port vert fel az ÉKM közleménye, miszerint nem hosszabbítja meg a hibrid közlekedési szerződést a fővárossal, miután Budapest több mint kétmilliárd forinttal tartozik. Azóta a BKK megállapodást kötött a MÁV–HÉV-vel és a Volánbusszal, amely lehetővé teszi a jelenlegi szolgáltatások fenntartását, illetve elszámolását, egyúttal érvényben tartja a jelenlegi tarifákat és bevételi elszámolásokat.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.