Nagy bajban az idősek, egy egész falu marad vonalas telefon nélkül

Aggódnak.

Forrás: Sonline2023. 12. 12. 20:04
Grandfather,With,Old,Red,Button,Telephone
1576975123 Fotó: Ingo Bartussek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megszüntetik a vezetékes telefont a faluban, de az internet és a mobilhálózat is katasztrófa Polányban – írja a Sonline. A portálnak egy, a községben élő 82 éves férfi jelezte, hogy levelet kapott a szolgáltatójától, amely szerint hamarosan megszüntetik a vezetékes telefonos szolgáltatást a faluban. 

Az idős férfi úgy tudja, hogy ezzel nincs egyedül, mert a többi polányi érintettnek is hasonló levelet postáztak. A helyzet azért sem egyszerű, mert szerinte a mobiltelefonok régóta csak katasztrofális hatékonysággal használhatóak a domboktól ölelt kis faluban, ahol 218-an laknak. Az elmúlt időben a helyzet annyit változott, hogy már az internetkapcsolat is szakadozik. Bár a férfinak sikerült elérni a telefontársaság ügyintézőit, hogy megtudja, mi várható náluk, de tőlük nem kapott érdemleges információt. 

Beszélt a polgármesterrel is, aki tárgyalt a telefonszolgáltatókkal, de állítólag nem járt sikerrel, mert annyi választ kapott, hogy nem kötelező igénybe venni a szolgáltatást.

A 82 éves férfi aggódik, ha telefonon váratlanul rendőrt vagy mentőt kell hívni, sikerrel jár-e majd. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.