Rejtély, hova tűnt Magdi néni, már az egész város őt keresi

Operatív törzset állítottak fel a megsegítésére.

Forrás: BorsOnline2023. 12. 04. 14:08
Tent,For,Homeless,In,Big,City, sátor
81188497 Fotó: Ander Aguirre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még április környékén költözött ki a komáromi Tesco parkolójába a 84 éves Magdi néni, aki még egy sátrat is kapott, és bár hónapokig élt ott, az elmúlt napokban nyoma veszett – írja a BorsOnline.

A portál úgy feltételezi, hogy megoldódhatott az idős hölgy a lakhatási problémája, aki tavasszal sokáig csak egy kis kempingszéken üldögélt, majd a cirkusztól egy sátrat is kapott. Úgy tudják, hogy az elmúlt hónapokban rengeteg segítséget kapott helyiektől és az önkormányzattól is, Magdi néni azonban hajthatatlan volt, nem akart hajléktalanszállóra és idősek otthonába sem menni.

A könyörtelen hideg és a mínusz fokok azonban annyira rosszul érinthették a szabad ég alatt élő nőt, hogy elköltözzön a parkolóból, de senki sem tudja, hogy hova ment, így a lap kezdett nyomozásba, amelynek eredményeképpen a város jegyzőjétől sikerült érdemi információt szerezni.

„Úgy tudjuk, hogy megoldódott a helyzete, és elköltözött, de pontosan nem tudjuk, hogy hová ment. Reméljük, hogy jó helyen van, biztonságban. Mi sok mindent felkínáltunk neki, amiket nem fogadott el, a hidegben azonban az élete került veszélybe” – részletezte Baksa-Ströcker Renáta, Komárom jegyzője, aki hangsúlyozta, hogy operatív törzset hívtak össze a szociális intézményekkel, a rendőrkapitánnyal és a Tesco igazgatójával, hogy megoldást találjanak a néninek, hiszen a hideg közeledtével már nem maradhatott a hidegben a sátorban. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.