Schmidt Mária: Pressman legtöbb megszólalása mögött washingtoni utasítás áll + videó

Vége már annak a hetvenes évekbeli szemléletnek, hogy a zsidók a holokauszt áldozatai, ez mostanra már teljesen megváltozott – mondta Schmidt Mária a Hír TV Bayer-show című műsorában. A történész szerint a nagyon zöld és üzemszerűen moralizáló nyugati elit hozzáállását, miszerint ők a béke pártján vannak, nem látjuk az orosz–ukrán háborúval kapcsolatban.

2023. 12. 11. 7:56
Schmidt Mária Bayer Zsolt Forrás: Hír TV
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nagyon zöld és üzemszerűen moralizáló nyugati elit ezerrel támogatja Ukrajna háborús erőfeszítését Oroszország ellen. Fegyverekkel látja el, minden erejével elősegíti a harcok elhúzódását, nemcsak a békekötést, de a fegyverszünetet is ellehetetleníti. Az emberi életek védelmét nem tartja fontosnak – írta a napokban Schmidt Mária.

Kiemelte: az orosz–ukrán háborúban a máskor, máshol oly fontos emberiességi és zöldszempontok szemmel láthatólag senkit sem érdekelnek, mert

a zöldekből és a többi baloldaliból mára az amerikai háborús héjákat megszégyenítő háborús uszítók váltak.

A történész a Bayer-show-ban úgy fogalmazott: a nyugati elitnek az orosz–ukrán háborúval kapcsolatban azt a fajta évtizedes hozzáállását, hogy ők a béke pártján vannak, nem látjuk. 

Bayer Zsolt felvetésére, hogy a megvilágosodott fősodratú értelmiség szerint az nem gyűlöletbeszéd, ha az amerikai egyetemi campusokon a hallgatók a zsidók kiirtását követelik, de az, hogy Alex Soros plakátokon szerepel, az a legnagyobb antiszemitizmus, Schmidt Mária elmondta: ők már kicsit túlzásba vitték az antiszemiták keresését, ezenkívül pedig szerinte vége már annak a hetvenes évekbeli szemléletnek, hogy a zsidók a holokauszt áldozatai, ez mostanra már teljesen megváltozott.

Mára ez megfordult, Izraelt egy nagyon erős rasszista, sőt apartheid államnak látják, és a palesztinok az új áldozatok. És ők mindig valami felkarolandó áldozatot keresnek az úgynevezett fejlett nyugati társadalmakban, most a palesztinokban találták meg ezeket, tehát a tettes pozícióba kerültek a zsidók

mutatott rá. Emlékezetes, a közelmúltban David Pressman ismét antiszemitizmussal vádolta meg a magyar kormányt. Az amerikai nagykövet újabb botrányos megnyilatkozása kapcsán Schmidt Mária elmondta: szerinte a diplomata megszólalásainak többsége washingtoni utasításra történik. 

 

Borítókép: Schmidt Mária a Bayer-show-ban (Forrás: Hír TV)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.