A Fidesz is kivizsgálná a Lánchíd korrupciógyanús ügyét + videó

Választ várnak a baloldali főpolgármestertől.

2024. 01. 19. 17:56
CSS_20230804-30
20230804 Budapest Átadták a megújult Lánchidat. Fotó: Csudai Sándor (CSS) Origo képen: Tüttő Kata (MSZP) városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes, Karácsony Gergely főpolgármester, Kerpel-Fronius Gábor okosvárosért és részvételiségért felelős főpolgármester-helyettes Fotó: Csudai Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy a Magyar Nemzet is beszámolt róla, határozottan fellépett Karácsony Gergely ellen a Jobbik: Brenner Koloman szerint rendbe kell tenni Budapestet, ezzel együtt a Lánchíd ügyét is. A politikus ezért vizsgálóbizottság azonnali felállítását követeli Karácsony Gergelytől. Mint fogalmazott: elfogadhatatlan, hogy a Lánchidat, a főváros és a nemzet egységének szimbólumát a korrupció gyanúja lengje körül.

A fővárosi Fidesz támogatja a Jobbik álláspontját, a közösségi oldalukon azt írták:

Támogatjuk a Jobbik kezdeményezését, akik vizsgálóbizottság felállítását követelik Karácsony Gergely főpolgármestertől.

Emlékeztettek: a héten a Fidesz–KDNP fővárosi frakciója is feltette a kérdést a főpolgármesternek, hogy összefüggés van-e a Lánchíd kivitelezését elnyert cégnél tartott rendőrségi házkutatás és a felújítás eredeti árajánlatához képest kevesebb műszaki tartalmú, de jelentősen drágább munkálatok között.

A baloldali budapesti városvezetés által lebonyolított botrányos Lánchíd-beruházás, valamint az exügyvéd, Vig Mór elleni nyomozás szálai összefuthattak – írta meg a Magyar Nemzet. A büntetőügyet érintően tavaly számos helyszínre kiszállt a NAV, köztük a fővárosi beruházást furcsa körülmények között elnyerő A-Híd Zrt.-hez is.

Mint korábban kiderült, a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat ötmilliárd forinttal többért, de csökkentett műszaki tartalommal újíttatta fel a Lánchidat, ahhoz képest, mint az Tarlós István, az előző városvezető terveiben szerepelt. A főpolgármester eközben azt igyekezett elhitetni a nyilvánossággal, hogy valójában olcsóbban valósította meg a beruházást, mint elődje tette volna.

Borítókép: Karácsony Gergely a Lánchíd átadásán (Fotó: Csudai Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.