Egymásnak estek a baloldali pártok Budapesten, most azon megy a vita, hogy ki indulhat el a választásokon

Hatalmas lavinát indított el Tompos Márton kijelentése, miszerint Vitézy Dávid bár „remek szakember, de ne induljon el főpolgármesternek, ugyanis van egy egységes, jól teljesítő főpolgármesterünk”. Ungár Péter ezt nem is hagyta szó nélkül, de még a Jobbik – Konzervatívok főpolgármester-jelöltje, Brenner Koloman is beleállt a momentumos politikusba.

2024. 01. 03. 15:21
Brenner Koloman, a Jobbik-Konzervatívok főpolgármester-jelöltje, Karácsony Gergely kihívója
20200720 budapest parlament brenner koloman az orszaggyules alelnoke havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az éppen vezetői válságot átélő Momentum  a gyurcsányi tempót követve akarja meghatározni azt, hogy ki indulhat el egy választáson és ki nem” – írta közösségi oldalán a Jobbik – Konzervatívok főpolgármester-jelöltje

Brenner Koloman szerint a balliberális oldal emberei követik a régi reflexeket, a még el nem ejtett medve bőrén acsarkodnak és Facebook-posztokban üzenik meg, hogy kinek mit ajánlanak a hallgatásért, a visszalépésért cserébe. A főpolgármester-jelölt szerint az egykor a magyar politika megújítását zászlajára tűző fiatal közösség mára oda jutott, hogy

a Demokratikus Koalíció és Gyurcsány Ferenc számukra az igazodási pont.

A régi minták könnyen átöröklődnek, ha a hatalom mindenáron való megkaparintása lebeg a szemek előtt – tette hozzá. Brenner Koloman szerint nem kellene pozíciókat előzetesen osztogatni, nem a versenyt kellene korlátozni, hanem teljesítmény kell. Mint írta, nem egy-két témában kell megmondani egységesen a kampánymenedzserek által patikamérlegen kimért üzeneteket, hanem egészséges, kiforrott világnézetre van szükség – fejtette ki a politikus.

A Momentum indította el a lavinát

Az ellenzéki cicaharcot a Momentum Mozgalom frakcióvezető-helyettese indította el, amikor az ATV műsorában kijelentette: Vitézy Dávidnak nem kellene indulnia a főpolgármesteri székért. Tompos Márton szerint az LMP politikusa „remek szakember, de mivel van egy egységes, jól teljesítő főpolgármesterünk, számára lesz hely a Főpolgármesteri Hivatalban, találnak neki olyan munkát, ami a közlekedéshez vagy az általa kedvelt területhez kapcsolódik.”

Az LMP társelnöke ezt nem hagyta szó nélkül: „A magyar politikai kultúra demokratikus megújítására szerződött politikust tájékoztatnánk, hogy a főpolgármesteri pozíció nincs meg, arról a budapestiek fognak dönteni egy választáson”. Ungár Péter szerint az, hogy a főváros vezetésében ki milyen fontos pozíciót tölt be, azt a Fővárosi Közgyűlés dönti el, akiket szintén a budapestiek választanak.

Látjuk, hogy Donáth Anna egy Facebook-posztban tud dönteni arról, ki legyen a Momentum elnöke és összes elnökségi tagja,

– jegyezte meg az atv.hu megkeresésére a politikus, majd hozzátette: „a fővárosban ez nem így van, a főpolgármester személyéről még a választók döntenek. Az LMP jelöltállításával kapcsolatos tanácsait pedig köszönjük. Amint értelmezzük a Momentum álláspontját az előválasztás – önálló lista mátrixban, figyelembe fogjuk venni.”

Borítókép: Brenner Koloman (Fotó: Havran Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.