Már megint teljesen megbolondul az időjárásunk + videó

Zúzmarás köd után viharos szél, ónos szitálás, eső, hó, lesz itt minden.

Forrás: MTI2024. 01. 23. 17:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Változékony az időjárás Európa több részén is. Skandinávia felett markáns ciklon örvénylik, amelynek hosszan elnyúló frontrendszere a balti államokon át a Kárpát-medencéig húzódik. E mentén erősen felhős vagy borult az ég, és sokfelé esik vegyes halmazállapotú csapadék. A front gyorsan mozog, akárcsak az a rendszer, amely még az óceán felett található, nagyjából félúton az ír és a kanadai partok között. Szerda estig azonban ez már a kontinens fölé ér, és

a Kárpát-medencében is vegyes csapadékot hoz majd.

Kedden estétől főként északkeleten és a keleti harmadban – kisebb területen délnyugaton is – pára, (zúzmarás) köd, valamint rétegfelhőzet képződhet. Arrafelé szitálás, ónos szitálás nem kizárt. Szerdára erősen megnövekszik a felhőzet, majd mindenütt beborul az ég, északnyugaton eső, míg északkeleten, keleten vegyes csapadék valószínű. Utóbbi tájakon döntően lepel-, kétcentis friss hóréteg hullhat.

Kedden az Észak-Dunántúlon az északnyugatira, míg szerdán a délnyugatira forduló szelet kísérik sokfelé élénk, helyenként erős lökések, majd estétől Sopron térségében és a hegyekben már viharos lehet az északnyugati szél.

Forrás: HungaroMet

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 5 és plusz 1 Celsius-fok között várható, de a szélvédett fagyzugokban ennél hidegebb, mínusz 7 Celsius-fok is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán keleten, északkeleten 1 és 4 Celsius-fok között, míg másutt általában 5 és 12 Celsius-fok között valószínű.

Borítókép: illusztráció (Fotó:Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.