Jelentősen emelkedett a rendvédelmi dolgozók bére

Egy tiszt, aki korábban 393 ezer forintot vitt haza, most már 589 ezer forintot keres.

2024. 01. 03. 9:23
Forrás: Fotó: Kovács Tamás / MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Január elsejével közel nyocvanezer forinttal emelkedett a rendvédelmi dolgozók bére, ez több mint 56 ezer embert érint – közölte Rétvári Bence a kormány közösségi oldalán. A belügyminisztérium parlamenti államtitkára leszögezte, 

a bajban mindig számíthatunk rájuk, ők is számíthatnak ránk.

A politikus közölte, a költségvetés idén több mint hatvanmilliárd forintos többletet tartalmaz a béremelés fedezeteként. 

– 2022-ben már volt egy 116 ezer forintos béremelés, ezt egészíti ki a mostani, így az, aki 2022-ben tiszthelyettesként 267 ezer forintot keresett, most már 463 ezer forintot kap – fogalmazott Rétvári Bence, jelezve: egy tiszt, aki korábban 393 ezer forintot vitt haza, most már 589 ezer forintot keres.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.