Kiderült, melyik vármegyében élnek a legboldogabb emberek, Budapest csúnyát zúgott a dobogóról

A legbűnösebb és legbékésebb város után már azt is tudni, hol élnek a legelégedettebb emberek.

Forrás: Pénzcentrum2024. 01. 03. 16:35
Young,Female,Tourist,Enjoys,The,View,Of,The,City,At
2175112741 Fotó: maxbelchenko
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ország nyugati felében és a fővárosban a legboldogabbak – vagy éppen legelégedettebbek – az emberek, míg a legkevésbé boldogok Bács-Kiskunban, Somogyban és Nógrádban élnek. 

A Pénzcentrum tavaly is elvégezte ezt a felmérést, így az eredményeket könnyen össze lehet hasonlítani. Az első két helyezett nem változott, 

a főváros viszont az ötödik helyre csúszott a harmadikról.

A harmadik helyre ezúttal Veszprém vármegye került. Borsod-Abaúj-Zemplén viszont valamivel boldogabb, mint korábban, ugyanis négy helyet javított. Az utolsó három helyen 2023-ban Bács-Kiskun, Somogy és Nógrád vármegye végzett – legalábbis az általános boldogságot tekintve. 

A portál megjegyzi, a pontok idén jóval magasabbak, mint egy évvel korábban. Vas vármegye átlaga egyedüliként átlépte a bűvös 6-os értéket, igaz, egy egytől tízig terjedő skálán kellett válaszokat adni, amelyen az egyes a legrosszabbat, a tízes pedig a legjobbat jelöli.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.