Kubatov Gábor elárulta, mikor nevezheti meg a Fidesz a főpolgármester-jelöltjét

A Fidesz pártigazgatója az európai parlamenti választásokkal kapcsolatban az Inforádiónak adott interjúban elmondta, hogy ezen a választáson múlik az, hogy Európa milyen irányba halad tovább. Az önkormányzati választással kapcsolatban pedig arról beszélt, hogy a budapesti főpolgármester-jelölési folyamat valamikor február közepén indul meg, és körülbelül március végére lesznek hivatalos jelöltek.

Forrás: Infostart2024. 01. 29. 22:29
KUBATOV Gábor
Budapest, 2023. november 18. Kubatov Gábor, a Fidesz ügyvezetõ alelnöke beszédet mond a Fidesz Magyar Polgári Szövetség tisztújító kongresszusán a Hungexpón 2023. november 18-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója és alelnöke az Inforádió Aréna című műsorában az európai és az önkormányzati választásokról beszélt.

A Fidesz pártigazgatója először kérdésre arról beszélt, hogy kell az európai parlamenti meg önkormányzati választási kampányt egyszerre vinni. Kubatov Gábor szerint nagy különbség nincs benne, mert ugyanazokat az embereket ugyanolyan elven és ugyanazokból az indokokból kell legyőzni az önkormányzatokban is, mint ahogy az európai választásokon. Mind a két területen elég sok témában, sok fronton zajlik a harc.

Az európai parlamenti választások kapcsán Kubatov Gábor elmondta, hogy az ami Európában megy, az tovább így nem mehet. Majd elmesélte, hogy mikor fiatalon először Münchenben járt, akkor még csillogó tekintettel rótta a város utcáit, de most már – egy barátja megfogalmazásával élve – olyan, mint a pokol kapuja. 

Most valaki ebbe az irányba hajtja Európa szekerét, szerintem ez nem jó

– mondta.

Azt is kifejtette, hogy szerinte ez a tétje a választásnak, hogy Európa milyen irányt vesz. Hozzátette: Magyarországon is megvannak az ő ágenseik, akik ezt az utat választanák Európának. Szerinte kontinensünk egyik legnagyobb kérdése most a migráció. – Ursula von der Leyen amikor a pénzekről való kifizetésről beszélt, akkor azt mondta, hogy tulajdonképpen két dolog áll a kifizetések útjába: 

az egyik a migrációs kérdések különböző megítélése

– hívta fel a figyelmet. Hozzátette: Mi Magyarországon nem engedünk be illegális migránsokat, Nyugat-Európában pedig várják őket.

A másik akadály pedig a gyermekvédelmi törvény.

Szerinte ez nagyon egyszerűen lefordítható, ugyanis nem szeretné, hogy a gyermekeknek furcsa kinézetű emberek mondják el a szexualitásról való gondolataikat, ez a szülők dolga. Európában azonban ezt másként ítélik meg, véleménye szerint Európában gondolkodhatnak így is, csak ne kényszerítsék ránk ezt, hadd döntsük el mi magunk.

Harmadik különbségként a háború megítéléséről beszélt, mivel úgy látja, hogy a békére való törekvésünkkel szinte magunk maradtunk.

Kubatov Gábort ezzel kapcsolatban felhozta, hogy még vannak olyan témák, amik „birizgálják a csőrét”, példaként a külföldi pénzek esetét hozta fel a magyar kampányokban. Szerinte attól még, hogy van erre törvény és felállt a szuverenitásvédelmi hivatal, fontos még a külső beavatkozástól való elhatárolódás is, mert ez fontos témája lehet a kampánynak. Ezek a kérdések önkormányzati szinten is megjelennek, a sajtó szintjén is megjelennek.

Arról is kérdezték, hogy az egyszerre tartott két választás jobban mobilizálhatja-e az embereket. A Fidesz pártigazgatója szerint ezt még a közvélemény-kutatóknak is nehéz megítélniük, de szerinte a kettő nem erősíti, illetve nem rontja le egymást. Az is kiemelte, hogy a közösségi médiának érdekes hatása lehet a politikára, mivel egyre több embert von be. 

Kubatov Gábort a kormánypártok főpolgármester-jelöltjének megnevezésével kapcsolatban elmondta, hogy a jelölési folyamat valamikor 

február közepén indul meg, és szerinte körülbelül március végére lesznek hivatalos jelöltek.

Az is elárulta, hogy szerinte így is lesz idő felépíteni a jelöltet, mivel a közösségi média ebben is nagy segítséget nyújt. A kampány várható hangulatáról pedig elmondta, hogy amerikai típusú kampányra számít, tekintettel arra, hogy a baloldal leginkább az Egyesült Államokból kapja a finanszírozását. – Ha onnan jön a megrendelés, akkor nyilván nemcsak a pénzt fogják küldeni, hanem a szakembereiket is, és akkor egyre inkább olyan kampányokra számíthatunk, mint ami az Egyesült Államokban van – jegyezte meg.

A Fidesz pártigazgatója Vitézy Dávidról is beszélt. Szerinte ő a pártok fölött áll. Azt mondta, bár voltak vele komoly vitái, ő egy kiváló közlekedési szakember, olyan ember, aki a szakmát és a várost helyezi maga elé.

Arról, hogy a városi polgármesterek és képviselők kampányát mikor kell elindítani, úgy fogalmazott, hogy ezt helye válogatja. – Mindenki kampányol már most, de a hivatalos kampány az ötven nappal a választások előtt fog megindulni – tette hozzá.

Arra a felvetésre, hogy az ellenzéki oldalon mintha mindenki mindenkire lőne, úgy reagált, hogy 

szokták mondani, hogy mi már csak egy kávét kérünk.

Hozzátette: nekünk saját magunkkal kell foglalkozni.

Az európai parlamenti listáról a Fidesz pártigazgatója azt mondta, hogy ugyanúgy párhuzamosan február elején indul meg a jelölési folyamat, körülbelül március végén záródhat le a lista kérdése.

Borítókép: Kubatov Gábor (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.