Lánczi Tamás: Meg kell akadályozni, hogy újabb külföldi befolyásolási kísérlet történjen

A Szuverenitásvédelmi Hivatal leendő vezetője leszögezte, hogy Közép-Európában számos befolyásolási kísérlet történt az utóbbi időben.

2024. 01. 06. 10:22
A11I4413
20210805 esztergom mindszenty szinpad mcc fesztival dombos tamas Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Február elsejével megkezdi a működését a Szuverenitásvédelmi Hivatal. Fontos, hogy ez egy hivatal, nem hatóság, nem nyomoz, nem szankcionál. Az elsődleges feladata az, hogy vizsgálatokat folytasson le, kutasson, és feltárja azokat a kockázatokat, amelyek a magyar szuverenitásra leselkednek és lehetőség szerint megtegyen mindent, hogy ezeket a veszélyeket elhárítsa – fogalmazott a kormány Facebook-oldalán közzétett videóban Lánczi Tamás.

A hivatal vezetésére felkért Lánczi leszögezte: a hivatal első feladata az lesz, hogy a júniusban tartandó két választásra felkészüljön. Emlékeztetett, hogy milyen befolyásolási kísérletek voltak a 2022-es országgyűlési választás kampányában, amik később láttak napvilágot. 

– A hivatal első feladata az lesz, hogy megakadályozza ennek újbóli előfordulását. Nem ismétlődhet meg 2022

– szögezte le.

Felhívta a figyelmet, hogy Európában – ezen belül is főleg Közép-Európában számos befolyásolási kísérlet történt és történik. – A demokratikus akaratképzést eltérítik attól a külső erők, ahogy azt az adott állam jogszabályai előírják. Manipulálják a közbeszédet, civil szervezetek mögé bújva külfööldi aktorok politikát csinálnak – ismertette Lánczi Tamás.

Mint mondta, hosszasan lehetne még sorolni azokat a negatív tendenciákat, amelyek Magyarországon is jelen voltak.

Borítókép: Lánczi Tamás (Fotó: Havran Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.