Szeged gond nélkül átvészelte az áradást: pénteken már megnyitják az alsó rakpartot

Nem döntött rekordot a vízszint.

Forrás: MTI2024. 01. 03. 16:48
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Péntek délben megnyitják a közúti forgalom előtt a szegedi Huszár Mátyás rakpartot – közölte Szeged önkormányzata. Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, a szegedi rakparton múlt szombaton kilenc órától megállási tilalmat vezettek be. Azonban a rakpart lezárása nem járt együtt árvízvédelmi készültség elrendelésével. A Tisza szegedi szakaszán az elsőfokú készültség 650 centiméteres vízszint esetén lép életbe, a rakpartra 560 centiméternél lép ki a folyó. Az eddigi legmagasabb vízállást Szegednél – 1009 centimétert – 2006 áprilisában mérték.

Az önkormányzat szerdai közleménye szerint a Tisza árhulláma kedden 552 centiméterrel tetőzött Szegednél. A szerda reggeli vízállás 551 centiméter volt, a folyó apad. A hidrológiai előrejelzés szerint a vízállás további csökkenése várható, az apadás fokozatos erősödésére lehet számítani. 

Borítókép: A megáradt Tisza Szegeden (Forrás: Szegediek Szegedről Szegedért csoport/Facebook)


  
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.