Szentkirályi Alexandra: Zöldül az ország!

A klímaváltozás nyomán alakul a budapesti erdők összetétele is.

Forrás: FACEBOOK2024. 01. 27. 15:45
Szentkirályi Alexandra
Szentkirályi Alexandra Fotó: Buza Virag Forrás: FB/Szentkirályi Alexandra
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A kormány kiemelt célja, hogy 2030-ra az ország területének erdővel és fával borított területét 27%-ra emeli, ezért indítottuk el az Országfásítási programot” írta közösségi oldalán a kormányszóvivő.

„Fákat ültetünk településeken, fákat ültetünk az újszülöttek után is. Ám mindez nem volna lehetséges azon erdész szakemberek nélkül, akik munkájuk gyümölcsét, eredményét, a kész erdőt már nem láthatják.”


A Pilisi Parkerdő Zrt. a fővárost körülölelő 65 ezer hektáron gazdálkodik. Céljaik és feladataik nem csupán a külterületi erdők, illetve a városi erdők karbantartására és fejlesztésére korlátozódnak, hanem az erdőt mint komplex ökológiai rendszert vizsgálják és gondozzák.

 Így a klímaváltozás hatásait is nyomon követve alakítják a Budapest környéki erdők összetételét, telepítenek újra erdőket vagy rekultivációval vonnak termelésbe olyan területeket, mint például a Budaörs határában lévő egykori munkásőrlőtér is.

– olvasható a bejegyzésben.

Borítókép: Szentkirályi Alexandra (Fotó: Facebook/Szentkirályi Alexandra)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.