Távmunkában fért hozzá az adatbázishoz, a Balaton mellől verte át a német céget a férfi

A vádlottnak anyagi problémái voltak.

2024. 02. 19. 8:29
Borítókép: Illusztráció (Fotó: Andrew Brookes)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség azzal 

a negyvenes éveiben járó német férfival szemben, aki az egyik német közszolgáltató informatikai rendszeréhez meglévő hozzáférését kihasználva okozott kárt a cégnek

 – közölte a Somogy Vármegyei Főügyészség.

A vádiratot ismertetve közölték, a német állampolgárságú vádlott egy Balatonhoz közeli kis faluban lakott, amikor referensként munkát vállalt egy olyan vállalkozásnál, amely telefonos ügyfélszolgálati szolgáltatást nyújtott az egyik német közszolgálati cégnek. A férfi a távmunkában végzett munkája során a laptopján keresztül hozzáfért a cég adatbázisához. A vádlott feladatát képezte – többek között –az ügyfelekkel történő kapcsolattartás, és ennek keretében adott felvilágosítást 2023 márciusában egy Németországban élő ügyfélnek a közel kilencszáz euró összegű túlfizetésével kapcsolatban, mely alapján a fogyasztó a pluszbefizetés összegének kiutalását kérte. 

– A vádlott – akinek ebben az időszakban anyagi nehézségei voltak – azonban az ügyfél új bankszámlája helyett a sajátját rögzítette a cég rendszerében, így a majd 350 ezer forintos átutalást ő kapta meg. 

A német cégnek végül azért nem keletkezett kára, mivel a vádlottat foglalkoztató vállalkozás helyt állt a vádlott cselekménye miatt – olvasható a közleményben.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Andrew Brookes)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.