Egyre több pénzt fektet állampapírba a DK gazdasági árnyékminisztere + videó

Úgylátszik még sincs annyira rossz állapotban a magyar gazdaság, ahogyan azt Gyurcsányék láttatni szeretnék.

Forrás: HírTV2024. 02. 02. 15:26
DÁVID Ferenc
Budapest, 2023. október 9. Dávid Ferenc, a DK képviselõje interpellál az Országgyûlés plenáris ülésén 2023. október 9-én. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre több pénzt tart állampapírban a Demokratikus Koalíció (DK) gazdasági árnyékminisztere – szúrta ki a Hír TV. Úgy tűnik, a DK-ban mégsem akkora a pánik az ország gazdasági helyzetét illetően, ugyanis a párt egyik fajsúlyos politikusa, Dávid Ferenc nem fél kihasználni az állam által kínált lehetőségeket. 

Emlékezetes, hogy Gyurcsány Ferenc és felesége többször államcsődről, illetve összeomlásról beszélt, ezzel szemben Dávid Ferenc vagyonnyilatkozatából az is kiderült, hogy vagyona gyarapodott és nem egy ingatlan van a nevén.

A helyzet minden egyes nappal súlyosabb lesz. Amit most látunk, az az összeomlás kezdete

– jósolta meg az összeomlást Dobrev Klára első árnyék-miniszterelnöki beszédében még 2022-ben. Gyurcsány Ferenc felesége akkor arról beszélt, hogy az ország válságban van.

Az, ami ma Magyarországon van, a megélhetési válság legfőbb okozója maga Orbán Viktor. És amíg Orbán Viktor marad, addig a válság is maradni fog

 – mondta Dobrev Klára. Ennél tovább ment a DK elnöke: pár nappal később államcsőddel riogatott parlamenti felszólalásában.

Azt jelenti, hogy amikor elérjük ezt a szintet, akkor Magyarország technikai értelemben államcsődben van. Ehhez közelítünk. Elvettek önök egy évtizedet tőlünk a semmiért. Rongy emberek és rongy kormány.

 – fogalmazott Gyurcsány Ferenc. Úgy tűnik, azonban a párt gazdasági szakértője és árnyékminisztere nem hallgatott a DK vezetőire. Dávid Ferenc legfrissebb vagyonnyilatkozatából ugyanis az derült ki, hogy 

tavaly több mint húszmillióról csaknem 35 millió forintra növelte az állampapírban elhelyezett pénzállományát.

Ráadásul a DK politikusa már nemcsak bónusz magyar állampapírba, hanem prémium magyar állampapírba is fektetett. Pedig a DK-s politikus az év elején is a kormány gazdasági döntéseit bírálta az ATV-ben.

Bármit mond be, soha nem jön be. Lehet látni, hogy bármit mondanak, bármilyen számot mondanak, és ezt gondolja nem csak a gazdasági növekedésre, és akkor kanyarodjunk át a másik tragikus részre, a költségvetésre.

 – mondta Dávid Ferenc, a DK gazdasági árnyékminisztere. A politikus vagyonnyilatkozata szerint több ingatlannak is tulajdonosa, és részvényei is vannak. 

De nemcsak Dávid Ferencnek, hanem a DK elnökének is gyarapodott a vagyona: ez az a Bimbó úton található luxusingatlan, amely már szerepel Gyurcsány Ferenc legújabb vagyonnyilatkozatában. 

A Gyurcsány házaspár és Dobrev Klára édesanyja a Rózsadomb Villapark ingatlanban szerzett tulajdonjogot, ráadásul az ingatlan-nyilvántartás adatai szerint a lakásvásárláshoz egyelőre a Szemlőhegyi úton található Apró-villától sem kellett a két politikusnak megválnia.

Borítókép: Dávid Ferenc (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.