Navracsics Tibor bejelentette, Lasztovicza Mátét indítaná Tapolcán

Az egykori fideszes országgyűlési képviselőnek a fia vinné tovább apja szellemiségét.

Forrás: Veszprém vármegyei hírportál2024. 02. 15. 16:11
null
Fotó: GREGUS BERTALAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tapolcai Fidesz–KDNP szervezete Lasztovicza Mátét támogatta polgármesterjelöltnek – jelentette be közösségi oldalán Navracsics Tibor (KDNP). A területfejlesztési miniszter ezúttal választókerülete országgyűlési képviselőjeként volt jelen a településen, ahol támogatásáról biztosította a Fidesz jelöltjét.

A Veszprém vármegyei hírportál beszámolója szerint így nyilatkozott a bejelentett jelöltről:

Tősgyökeres tapolcai fiatalember, aki felsőfokú tanulmányai után Budapesten az Országgyűlés Hivatalánál dolgozott. Most arra készül, hogy tehetségét, tudását latba vetve azt szülővárosa, Tapolca szolgálatába állítsa.

Lasztovicza Máté szavai szerint sok kapcsolatra tett szert, amelyet szeretne Tapolca számára felajánlani, hogy egy fejlődő városért dolgozhassanak együtt. Úgy véli, az elmúlt időszakban az volt tapasztalható, hogy a város nem olyan mértékben fejlődött, ahogy azt megérdemelné. 

 

Olyan fejlődő városért szeretnék dolgozni csapatommal, ahol mindenki megtalálja számítását, ahonnan a fiatalok nem költöznek el, hiszen olyan munkahelyek is létesülhetnek, amelyek vonzóvá tehetik a várost az itt élők és az ide települők számára egyaránt.

– hangsúlyozta.

A nagyobbik kormánypárt polgármesterjelöltjének neve sokaknak ismerősen csenghet, ugyanis ő nem más, mint a 2015-ben elhunyt Lasztovicza Jenőnek, egykori fideszes országgyűlési képviselőnek a fia. A kilenc évvel ezelőtt elhunyt képviselő 1998-tól minden választást megnyert a körzetben.

2006-ban, amikor az MSZP nyerte meg a választást, Lasztovicza Jenő 54,55 százalékkal szerzett mandátumot az MSZP-s Mesterházy Attila előtt.

Tapolcán 2024-ben viszont a kormánypártnak feltételezhetően nem lesz könnyű dolga, ugyanis tíz éve Dobó Zoltán áll a város élén, akit 2014-ben még jobbikosként választották meg, majd 2019-ben már az Egységben Tapolcáért Egyesület jelöltjeként nyert a szavazatok csaknem 70 százalékával, és ekkor az őt támogató formáció a város összes egyéni önkormányzati képviselői helyét is megszerezte.

Némi reményt jelenthet viszont a helyi Fidesz számára, hogy 2022-ben, az országgyűlési választásokon a Fidesz–KDNP listája 48-41 arányban múlta felül a baloldali pártok közös listáját Tapolcán. 

Borítókép: Navracsics Tibor és Lasztovicza Máté (Forrás: Navracsics Tibor/Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.